Komentara: 5
Pregleda: 3335

OKUD Mladost dobilo nove prostorije

17.05.2012. u 18:09h
Izvor: RTV Yueco
Članovi folklorne sekcije OKUD Mladost dobili su nove prostorije sa uslovima koji su dostoji jednog ovakovog kulturno umetničkog društva. Prostorije su danas svečano otvorene čime je zvanično završena prva, od tri, faze radova, koliko je predviđeno da se uradi do kraja godine. Osnovni cilj renoviranja jesu bolji uslovi rada kao i veći i uređeniji prostor za rad dosadašnjih, i mogućnost novih sekcija.
OKUD Mladost dobilo nove prostorije

Predsednik skupštine grada Slavko Parać, inače nekadašnji dugogodišnji član ovog kulturno umetničkog društva, presekao je crvenu vrpcu, kao simbol otvaranja renovinarnih prostorija čija je vrednost bila milion i 500 hiljada dinara, od čega je milion i 200 hiljada obezbedila lokalna samouprava, pokrajina i republika.

Prva faza radova podrazumevala je radove na prednjem – uličnom delu objekta, kao i zadnjem delu, zatim kompletnu adaptaciju, od zidarskih, gipsarskih, molerskih i drugih radova.

U ovom kulturno umetničkom društvu se nadaju da je teško vreme koje su preživeli, a koje se između ostalog odnosilo i na dve decenije rada u lošim uslovima i ulaganja samo u nacionalne ansamble, bez poštovanja interkulturalnosti, sada prošlost.

Završetkom prve faze, i svečanim otvaranjem, odmah se prešlo na drugu fazu radova koja obuhvata obnovu fasade, oluka, ulazne kapije, kao i grejanje. Do kraja godine očekuje se završetak i treće faze radova, ujedno i najkopleksnije, koja se tiče obnove krovne konstrukcije. U čast završetka prve faze, nekadašnji član OKUD-a Mladost Slavko Parać, pokazao je da još uvek nije zaboravio ono što je davno naučio upravo u ovim prostorijama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3335

Povezana vest

Povezane teme

okud mladost

obnovljena sala mladost

renoviranje mladosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.