Komentara: 4
Pregleda: 4398
Foto

Okrugli sto "Zajedno za dojenje" u Fondaciji "Expecto"

04.08.2017. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
U Fondaciji za mentalnu higijenu „Exspecto“ održan je okrugli sto pod nazivom „Zajedno za dojenje“, koji je okupio stručnjake iz različitih oblasti kako bi zajednički uticali na popularizaciju dojenja.
Okrugli sto "Zajedno za dojenje" u Fondaciji "Expecto"

Prema rezultatima istraživanju, koje je sprovela Fondacije „Exspecto“, više od 60 odsto majki zna da je dojenje najbolja hrana za novorođenčad. Ipak, rezultati istraživanja pokazuju da samo 20 odsto majki doji u prvih šest meseci - kada se dojenje smatra  zlatnim standardom za razvoj bebe. Cilj okruglog stola, koji je okupio pedijatre, neonatologe, babice i savetnice za dojenje i laktaciju, bio je da se kroz razmenu mišljenja utiče na povećanje broja majki koje doje.

- Izuzetno je značajno što češće pričati o dojenju, jer je pre par decenija bila ogromna kampanja za prodaju preparata koji su formule za novorođenčad. Ljudi nažalost previše gledaju reklame, pa je veliki broj majki odustao od dojenja. Potrebno je da što češće pričamo da je majčino mleko najbolja hrana, jer vidimo da se sada sve više majki odlučuje za dojenje i prirodnu ishranu - kaže dr Livija Varga, pedijatar Doma zdravlja Bačka Topola.

Okrugli sto "Zajedno za dojenje" u Fondaciji "Expecto"

Povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja, u organizaciji Fondacije „Exspecto“ sutra će biti održan program i za majke. Na temu dojenja i laktacije, majke će sutra od 10 časova na Paliću u okviru „Piknika za dojenje“ imati priliku da razmene iskustva i dobiju savete stručnjaka.

- U okviru „Piknika za dojenje“ krećemo sa šetnjom od vodotornja pa do igrališta, tamo će se majke družiti. Doći će nam stručnjaci iz Budimpešte i Beograda, koji će biti majkama na usluzi. Majke će imati priliku da  postave pitanja stručnjacima i ispričaju svoje iskustvo, te tako saznaju sve što je neophodno za dojenje - kaže Tunde Ric Denči, stručna saradnica Fondacije za mentalnu higijenu „Exspecto“.

Okrugli sto "Zajedno za dojenje" u Fondaciji "Expecto"

Svesna važnosti dojenja, naša sugrađanka, Agneš Rafai Telečki, jedna je od majki koja podržava aktivnosti Fondacije. Prenoseći svoja pozitivna iskustva, Agneš želi da podstakne sve majke, koje nemaju zdravstvenih problema, da doje.

- Već osam meseci dojim  dete i planiram da dojenje nastavim dok ne napuni godinu i po dana. Ovo mi je drugo dete a i prvo dete, ćerku,  sam dojila toliko. Mislim da je dojenje najbolja, nazdravija i najprirodnija stvar u životu svake žene i da to ne bi trebalo da bude pitanje  da li će neka majka dojiti, naravno jedino ukoliko neko ima neku bolest pa ne može - rekla je Agneš Rafai Telečki.

Izvor: Subotica.com
Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja Okrugli sto u okviru obeležavanja Nedelje dojenja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4398
Povezane teme

dojenje

nedelja dojenja

svetski dan dojenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.