Komentara: 3
Pregleda: 1769

Okrugli sto o pomoći privredi

27.06.2018. u 21:29h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće sutra u 11 časova održaće se okrugli sto pod nazivom „Smanjenje poreza i doprinosa – povećanje plata – zaustavljanje iseljavanja radne snage”, u organizaciji Unije poslodavaca, Udruženja trgovaca i Udruženje preduzetnika i privrednih društava Subotice.
Okrugli sto o pomoći privredi

Kao što i sam naziv kaže, skup treba da donese predloge za rešenja velikih problema u privredi. Pozvani su predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici stručne javnosti, Pokrajine, sindikata, preduzetnici, poslodavci, zanatlije...

- Tema je podjednako važna kako za preduzetnike, tako i za radnike. Porezi i doprinosi sada su oko 68 odsto, što je ogroman teret za poslodavce i ukoliko država izađe u susret smanji opterećenje, mi smo spremni da taj novac damo u neto plate zaposlenih - kaže Milan Jerinkić, predsednik Udruženja poslodavaca Subotice.

Veće plate će bar donekle zaustaviti odliv radne snage, koji je takođe jedan od velikih problema domaće privrede.

- Ovom merom, smanjio bi se i negativan trend odlaska mladih, koji naročito pogađa Suboticu, u kojoj već nedostaje kvalifikovana radna snaga – dodaje Jerinkić.

 

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1769

Povezana vest

Povezane teme

udruženje poslodavaca

milan jerinkić

unija poslodavaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.