Komentara: 5
Pregleda: 3238
Foto

Održan okrugli sto na temu smanjenja poreza i doprinosa

28.06.2018. u 16:35h
Izvor: TV Subotica
Održan okrugli sto na temu smanjenja poreza i doprinosa

Smanjenje poreza i doprinosa, povećanje plata i sprečavanje odlaska mladih – teme su oko kojih su se okupili predstavnici relevantih ministarstava, Pokrajine, stručne javnosti i sveta biznisa, na okruglom stolu koji su organizovala udruženja poslodavaca iz Subotice. Oni upozoravaju da je krajnje vreme da se smanje opterećanja privrednika, što bi dovelo do rasta plata, ali i smanjenja sive ekonomije.

Dok se budžet puni, država nije zainteresovana za smanjenje poreza i doprinosa na plate, smatra Milan Jerinkić, predsednik Udruženja poslodavaca Subotice.  S druge strane, poslodavci nisu i ne mogu biti zadovoljni, naglašava Jerinkić, jer su nameti veliki i troškovi privrede rastu. Ukoliko bi država izašla u susret privrednicima, spremni su, dodaje, da neto plate radnika podignu, a realno bi bilo, da sa sadašnjih 68 odsto, opterećenje bude 45 odsto.

Održan okrugli sto na temu smanjenja poreza i doprinosa

Stručna javnost, pak, kaže da problem nisu porezi i doprinosi, ukoliko imamo efikasnu državu. Takva država novac pretvara u javna dobra, čime se stvaraju pretpostavke za ekonomski ambijent u kojem bi zarade rasle na realnim osnovama.

Iz subotičkih udruženja najavljuju da će ideje preneti na Uniju poslodavaca Srbije i da će zahtevati da se na ovu temu organizuje okrugli sto u Beogradu.

Izvor: TV Subotica
Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage" Okrugli sto "Smanjenje poreza i doprinosa - povećanje plata - zaustavljanje iseljavanja radne snage"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3238

Povezana vest

Povezane teme

milan jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.