Komentara: 0
Pregleda: 1499

Okrugli sto na temu: "Promocija inkluzivne prakse"

17.05.2013. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
U Plavoj sali Gradske kuće održan je okrugli sto na temu: „Promocija inkluzivne prakse“ na kojem su učestvovali psiholozi i pedagozi OŠ „Sonja Marinković“ kao roditelje dece koja pohađaju inkluzivnu nastavu u ovoj školi. Organizator okruglog stola je Udruženje građana za pomoć osobama sa autizmom.
Okrugli sto na temu: "Promocija inkluzivne prakse"

Olivera Petković je jedna od roditelja čije dete pohađa inkluzivnu nastavu u OŠ „Sonja Marinković“. Olivera kaže da su ona i suprug prilikom upisa deteta u prvi razred osnovne škole bili pred dilemom da li da upišu dete u inkluzivnu nastavu ili u specijalnu školu. Nakon što su se konsultovali sa stručnom službom škole „Sonja Marinković“ odlučili su da upišu dete u ovu obrazovnu ustanovu, a na početku su se susretali sa nizom problema u nastavi, ali je postignut veliki napredak u radu učitelja i nastavnika, tako da je Olivera zadovoljna napretkom.

U OŠ „Sonja Marinković“ inkluzivna nastava se sprovodi već deset godina, tako da učenici koji su upisani prvi u ovakva odeljenje već pohađaju srednje škole. Ministarstvo nauke i prosvete organizuje dvodnevnu obuku za nastavni kadar koji u školama sprovodi inkluzivnu nastavu, ali po mišljenju pedagoga i psihologa ovo nije dovoljno već je potrebno da se nastavni kadar konstatno edukuje i razmenjuje iskustva sa kolegama iz drugih škola.

Cilj okruglog stola organizovanog danas bio je da se razgovara o inkluzivnoj praksi kao i o realizaciji inkluzivnog programa i razrednoj i predmetnoj nastavi u OŠ „Sonja Marinković“. U radu okruglog stola učestvovali su stručnjaci koji sprovode ovaj program u delo, ali i roditelji dece koja pohađaju inkluzivnu nastavu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1499
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.