• Pregleda: 712

Okrugli sto i šetnja za podršku dojenju

Povodom Svetske nedelje dojenja, Fondacija mentalne higijene "Exspecto" i Udruženje za mentalnu higijenu "Antropos" organizuju okrugli sto i šetnju podrške dojenju.
Okrugli sto i šetnja za podršku dojenju

Okrugli sto, pod nazivom "Zajedno za dojenje", održaće se u petak, 4. avgusta, s početkom u 11 časova, u prostorijama "Exspecta". Diskusija će trajati dva sata, a svoja iskustva i mišljenja razmeniće neonatalozi dr Branka Milisavljević i dr Varga Lívia, savetnica za dojenje Rózsa Ibolya, pedijatar dr Gordana Šulić, patronažna sestra Vukica Mijajlović, vršnjačka savetnica za dojenje iz Udruženja "Roda" Dragana Vasić i šefica odseka za Halo Bebu iz Beograda Anđelka Kotević.

Teme kojih će se dotaći su edukovanost iz ove oblasti zaposlenih u zdravstvu, pristupačnost stručne literature, stanje i učestalost dojenja u Vojvodini, problemi stručnog kadra, te efikasnost službi u podršci laktaciji. Moderator diskusije biće Renata Komenda, patronažna sestra i savetnica za laktaciju.

Narednog dana, 5. avgusta, organizovaće se šetnja za podršku dojenju na Paliću. Okupljanje je u 10 časova kod Vodotornja, odakle će šetnja krenuti i završiti se kod igrališta, gde će biti organizovan piknik na obali jezera. Učesnici će imati priliku da se druže, da dobijaju savete u vezi sa dojenjem, da ispričaju ili svojim prisustvom iskažu koliko im je stalo do dojenja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Biba Odgovori
Pozovite sve sestrice sa odeljenja neonatologije i obučite ih kako da pruže tu podršku, jer njihov pristup mladim mamama, naročito onima koje su po prvi put majke, je blago rečeno katastrofalan. Prvo, od tri sestrice ćete dobiti tri različita saveta, a umesto da budu od koristi, da pokazuju tehnike dojenja i da hrabre mlade majke da u tome istraju, one daju detetu dohranu i ćao sisanje... Ko je tu lud?

I ukinite taj bebi frendli sistem, totalni je moronluk.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.