Komentara: 1
Pregleda: 1103

Okrugli sto i šetnja za podršku dojenju

02.08.2017. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetske nedelje dojenja, Fondacija mentalne higijene "Exspecto" i Udruženje za mentalnu higijenu "Antropos" organizuju okrugli sto i šetnju podrške dojenju.
Okrugli sto i šetnja za podršku dojenju

Okrugli sto, pod nazivom "Zajedno za dojenje", održaće se u petak, 4. avgusta, s početkom u 11 časova, u prostorijama "Exspecta". Diskusija će trajati dva sata, a svoja iskustva i mišljenja razmeniće neonatalozi dr Branka Milisavljević i dr Varga Lívia, savetnica za dojenje Rózsa Ibolya, pedijatar dr Gordana Šulić, patronažna sestra Vukica Mijajlović, vršnjačka savetnica za dojenje iz Udruženja "Roda" Dragana Vasić i šefica odseka za Halo Bebu iz Beograda Anđelka Kotević.

Teme kojih će se dotaći su edukovanost iz ove oblasti zaposlenih u zdravstvu, pristupačnost stručne literature, stanje i učestalost dojenja u Vojvodini, problemi stručnog kadra, te efikasnost službi u podršci laktaciji. Moderator diskusije biće Renata Komenda, patronažna sestra i savetnica za laktaciju.

Narednog dana, 5. avgusta, organizovaće se šetnja za podršku dojenju na Paliću. Okupljanje je u 10 časova kod Vodotornja, odakle će šetnja krenuti i završiti se kod igrališta, gde će biti organizovan piknik na obali jezera. Učesnici će imati priliku da se druže, da dobijaju savete u vezi sa dojenjem, da ispričaju ili svojim prisustvom iskažu koliko im je stalo do dojenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1103
Povezane teme

dojenje

exspecto

nedelja dojenja

svetski dan dojenja

antropos

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.