Komentara: 0
Pregleda: 2431

OiSŠ "Žarko Zrenjanin" dobila 103 vaučera za školske rančeve

05.09.2017. u 14:33h
Izvor: Subotica.com
U susret početku školske godine, Pokrajinska vlada donirala je vaučere za školske rančeve OiSŠ "Žarko Zrenjanin". Osim subotičke škole, vaučere je dobilo još 12 škola za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju u Vojvodini.
OiSŠ "Žarko Zrenjanin" dobila 103 vaučera za školske rančeve

''Žarko Zrenjanin'' je osnovna i srednja škola za obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju, i jedina je škola ove vrste u Subotičkoj opštini. Pred početak nove školske godine, Pokrajinska vlada donirala je ovoj školi 103 vaučera za rančeve, što je, prema rečima direktorke, više nego dovoljno, jer će obuhvatiti sve učenike osnovnog obrazovanja, a ostaće još nekoliko i za one koji se budu kasnije upisali.

- Veoma smo zahvalni što su se setili naših đaka, jer se u njihovim rančevima možda ne nalaze udžbenici i sveske, kao kod druge dece. U njihovim rančevima su možda patike, bojice, flomasteri i bojanka, ali ono što je važno jeste da se dete oseća kao školarac kada ima ranac na leđima. Taj ranac njima predstavlja doživljaj i identitet, da su i oni školarci kao i sva druga deca. Takođe, imamo dosta dece koja su iz socijalno ugroženih porodica, te neki roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede takve rančeve. Tako da nas je ova donacija sve obradovala, i decu, i roditelje i nastavnike – rekla je Dragana Vučković, direktorka OiSŠ "Žarko Zrenjanin".

OiSŠ "Žarko Zrenjanin" dobila 103 vaučera za školske rančeve

Kako je potpredsednik Pokrajinske vlade, Mihalj Njilaš, prilikom uručenja vaučera, rekao da su škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju među prioritetima i kada je reč o izvođenju radova u okviru njihove sanacije i rekonstrukcije, te da će se naredne godine za te potrebe izdvojiti više sredstava iz pokrajinskog budžeta, iz OiSŠ "Žarko Zrenjanin" kažu da im najviše nedostaje lift.

- Naša škola ima prvi sprat, koji nismo u mogućnosti da koristimo, zato što među učenicima imamo i decu koja su teško pokretna i u kolicima. Zbog toga smo se svi skupili u prizemlju, i nama je neophodan lift da bismo mogli normalno da funkcionišeno i obezbedimo prvi sprat škole za rad. Ono što nije prioritet, a voleli bismo da sredimo, jeste stolarija škole, koja je u veoma lošem stanju, i dvorište, kako bi deca mogla da provode vreme i uživaju na otvorenom – rekla je direktorka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2431
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

donacija školi Žarko Zrenjanin

pokrajinska vlada

školska godina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.