Komentara: 3
Pregleda: 4714

OI Tokio: Polovičan uspeh Subotičana - Mačković u finalu veslačke trke, Barna uz rekord završio borbu za medalje na 100m

28.07.2021. u 09:02h
Izvor: Subotica.com
Takmičenja u okviru Olimpijskih igara u glavnog gradu zemlje izlazećeg sunca nastavljena su i tokom noći po srednjeevropskom vremenu. Dva rezultata koja su Subotičani ponajviše isčekivali ostvarena su dok je većina nas duboko spavala. Nastupili su veslački par bez kormilara Mačković-Vasić i plivač Andrej Barna.
OI Tokio: Polovičan uspeh Subotičana - Mačković u finalu veslačke trke, Barna uz rekord završio borbu za medalje na 100m

Nadali smo se najboljem, a ustvari nije ni ispalo tako loše. U polufinalnoj trci veslača dvojac bez kormilara Martin Mačković i Miloš Vasić plasirali su se u A finale, kao drugi u svojoj polufinalnoj trci (6:17,47) i tako nastavili poteru za medaljama, sa sasvim realnim šansama. Najveći izazov na tom putu biće im izuzetni konkurenti braća Sinković iz Hrvatske, koji su i u ovom polufinalnom utrkivanju bili ispred naših reprezentativaca. Bez obzira što nisu prvi favorit, Mačković i Vasić sa puno optimizma dočekuju konačni obračun za medalje.

Ulaskom u finale naš dvojac bez kormilara je obezbedio da Srbija posle 17 godina ima predstavnike u završnoj fazi veslačkog takmičenja.

S druge strane potajno smo se nadali i velikom uspehu 24-godišnjeg Andreja Barne koji je rano jutros po našem vremenu plivao za finale u disciplini 100m slobodnim stilom, ali nije uspeo da bude među prvih 8 vremena - nedostajalo mu je samo trinaest stotinki (0.13s)! Ipak, Barna je zabeležio fantastičan uspeh, oborio je državni rekord za 21 stotinku (47,94) koji je postavio Milorad Čavić 2008. godine u Pekingu i ako do sada svoj nastup u Tokiju nije krunisao medaljom, ono što je pokazao je za veliko poštovanje i ponos.

Veslači će noćas (2:15h) nastaviti put ka medalji, a Barnu u petak očekuju kvalifikacije na 50 metara slobodno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4714

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.