Komentara: 0
Pregleda: 4052

Ogledna nastava

04.02.2009. u 17:10h
Ogledna nastava

Dozvolu za uvođenje ogledne nastave zatražile su Ekonomska, Politehnička, Tehnička i Hemijska škola u Subotici od Ministarstva prosvete. Uvođenjem oglednih odeljenja u školama se unapredila nastava i omogućilo se otvaranje novih obrazovnih profila koji su deficitarni u regionu.

Reformom školstva srednjeg stručnog obrazovanja, srednja Politehnička škola je ušla u program Karts 1 koji finansira Evropska Unija. Uvođenjem ovog programa počela je da funkcioniše ogledna nastava, koja je uvedena u svim područjima rada ove škole. U narednoj školskoj godini od 12 odeljenja 7 će biti oglednih što je najveći broj od svih subotčkih srednjih škola.

Prema rečima direktora srednje Ekonomske škole Igora Bema, učenici na smeru bankarski službenik pohađaju oglednu nastavu i to je prva generacija maturanata u Srbiji koja će uz redovnu diplomu dobiti i dodatak gde se navodi za šta su učenici osposobljeni. Oni rade sa originalnim softverima koje koriste i banke u svom poslovanju. Prednost ovakvog učenja je u tome što učenici osim teorijskog, poseduju i praktično znanje i odmah su spremni da rade. Cilj uvođenja oglednih odeljenja je da deca koja završe neku od srednjih stručnih škola dođu što lakše do posla.

Ideja reformisanja ovih škola trebalo bi da im pomogne da idu u korak s vremenom i prilagode se realnim zahtevima tržišta. Trenutno se po ovom programu školuje 9 posto učenika, a u narednim godinama trebalo bi znatno povećati taj procenat.

Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4052
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.