• Pregleda: 2449

Održano takmičenje u bededništvu "u Zoranovu čast"

Petočlani žiri, na čelu sa pomoćnicom glavnom urednika NIN-a, Vesnom Mališić , doneo je odluku da prvo mesto dodeli studentkinji Ljubici Mićunović iz Vrbasa. Naziv njene besede je glasio „Stojim u mestu, a osećam korak“. Drugo mesto je pripalo Dimitriju Gušiću, a treće Bojanu Torbici.
Održano takmičenje u bededništvu "u Zoranovu čast"

Studentkinja i glumica amaterskog pozorišta iz Vrbasa, Ljubica Mićunović, pobednica je kvalifikacionog takmičenja u Subotici. Ljubica je rekla da voli besedništvo, jer doprinosi razvoju konstruktivnog mišljenja i boljem pogledu na život. Publici se predstavila besedom „Stojim u mestu, a osećam korak“.

Drugo mesto je zauzeo Dimitrije Gušić, a treće Bojan Torbica. Ostalim takmičarima, petočlani žiri, dodelio je plakete. Predsednica žirija, pomoćnica glavnog urednika NIN-a, Vesna Mališić je nakon takmičenja rekla da su ovi mladi ljudi sa njihovom energijom  spremni da menjaju svet.

Finalno takmičenje u čast Zorana Đinđića, biće održano u Beogradu, 12. marta. Ovogodišnje kvalifikaciono takmičenje u Subotici, omeo je manji incident kada je  nenajavljeno iz publike na scenu izašao gledalac, neistomišljenik,  želeći da iznese svoje stavove, koji nisu bili u skladu sa programom i duhom održavanja takmičenja.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

3
Sokrat Odgovori
Nije valjda da je "neistomišljenik" neko od bivših partijskih kolega ;-)
Vesko Odgovori
@ Sokrat,neistomisljenik nije bio neko iz bivsih partiskih kolega,vec verovatno neko sa Kosova,
posto je pokazivao slike razrusenih groblja i manastira na Kosovu,pri cemu je prozivao i Đinđica
i Tadica,tako da je verovatno iz drugog tabora.Uz sve razumevanje,mislim da nije bila prava ad-
resa za prozivku,jer je Kosovo izgubljeno Kumanoskim sporazumom.Sadasnje vlast koja je prozivala
bivsu vlast za izdaju Kosova,jos vise juri u Evropu i stalno su u Briselu,uvidevsi da je to pravi put.
Jovica Odgovori
Godinama pratim ovo takmicenje jer je to retka prilika da mladi u Subotici mogu da kazu sta misle i osecaju, posto se uglavnom ni za sta ne pitaju. Svaka cast organizatorima, i treba nam vise ovakvih dogadjaja u nasem gradu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.