Komentara: 0
Pregleda: 3541

Održano takmičenje iz preduzetništva u Politehničkoj školi

21.04.2017. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
U Politehničkoj školi održano je takmičenje u preduzetništvu  pod nazivom „Od ideje do biznisa“ za učenike završnih razreda.
Održano takmičenje iz preduzetništva u Politehničkoj školi

Takmičenje je organizovano u okviru obeležavanja Dana škole, sa ciljem jačanja preduzetničkog duha kod đaka i razvoja veština neophodnih za biznis. Na takmičenju je učestvovalo devet četvoročlanih ekipa, koje su imale zadatak da u roku od tri sata za određenu poslovnu ideju izrade biznis plan,  koji je potom ocenjivao stručni žiri. Kriterijumi za ocenjivanje bili su kvalitet biznis plana, kreativnost i timski rad.

- Tim za karijerno vođe Polithničke škole organizovao je ovo takmičenje. Obeležavanje Dana škole, započinjemo sa ovim takmičenjem koje ima za cilj podizanje nivoa preduzetničkog duha naših učenika. Devet četvoročlanih ekipa je imalo tri sata vremena da izradi svoje biznis planove. Nagrade će dobiti učenici čiji su biznis planovi najuspešniji. Podizanje preduzetničkog duha je od ogromnog značaja za učenike našeg područja rada kao što su geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, grafičarstvo i kultura, umetnost i javno informisanje - kaže Iso Planić, direktor Politehničke škole.

Održano takmičenje iz preduzetništva u Politehničkoj školi

Prema rečima  učenika Aleksandra Lazarevića takmičenja je bilo veoma korisno jer je dobio priliku  da teorijsko znanje primeni na konkretnom zadatku.

- Došli smo na takmičenje i imali smo opciju da izvučemo uslužnu delatnost ili izdavanje proizvoda odnosno proizvodnju nečega. Izvukli smo uslužnu delatnost i otvorili  virtuelnu firmu odnosno preduzeće Škola gitare. Morali smo da osmislimo kako će da se organizuje ta škola, zatim profesore, finansije, plate za sve profesore, pihode i rashode - kaže Aleksandar Lazarević, učesnik takmičenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3541
Povezane teme

preduzetništvo

preduzetnici

takmičenje iz preduzetništva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.