• Pregleda: 2553

Održano takmičenje distrofičara u pecanju

Na Paliću je u subotu održano Pokrajinsko takmičenje distrofičara u pecanju. Takmičari su došli iz Rume, Sombora, Pančeva, Novog Sada i drugih gradova i opština iz Vojvodine, kao i iz Čačka i Kragujevca. Takmičenje svečano je otvorila pomoćnica gradonačelnika.
Održano takmičenje distrofičara u pecanju

Udruženje distrofičara Severnobačkog okruga bilo je domaćin tradicionalnog Pokrajinskog takmičenja u ribolovu za osobe obolele od distrofije. Pecalo se sa štapom na pero, sa ili bez blinkera. Po propozicijama organizatora takmičenja, članovima su u pecanju ribe pomagali njihovi personalni asistenti i pratioci. Posle merenja, riba je vraćena u jezero.

U Udruženju distrofičara kažu da se takmičenje organizuje sedmi put i da do sada nije bio ovako veliki odziv. Ukupno je bilo 60 učesnika sa 12 ekipa iz Vojvodine.

Posle takmičenja i proglašenja pobednika, upriličen je ručak za takmičare i njihove pratioce. Druženjem u prirodi, po izuzetno lepom sunčanom danu zaokruženo je jedno sportsko druženje.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

2
mali Odgovori
pecali u bazenu otpadnih voda grada Subotice,svaka cast ,a rezultati merenja ribe,da li je rucak bio pripremljen od ulovljene ribe ?
bofla Odgovori
mali po tvom razmišljanju nigde ne pecali, pošto svugde se otpadna voda pušta u najbliže jezero ili reku... budi malo pozitivniji, nemoj samo loše da gledaš :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.