Komentara: 0
Pregleda: 3620
Foto

Održano republičko takmičenje mašinskih škola

21.05.2017. u 13:28h
Izvor: Subotica.com
U amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija u petak je svečano otvoreno 24. po redu Republičko takmičenje za učenike mašinskih škola. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je Tehnička škola „Ivan Sarić“, u saradnji sa Visokom tehničkom školom.
Održano republičko takmičenje mašinskih škola

Pravo da učestvuju na takmičenju ostvarili su đaci 30 mašinskih škola iz naše zemlje. Oko 80 srednjoškolaca na obrazovnom profilu mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje pokazaće svoje znanje iz oblasti statike, kompjuterske grafike i modeliranja mašinskih elemenata i konstrukcija.

- Statiku rade učenice prvog i drugog razreda, a 2D i 3D modeliranje treći i četvrti razred.  Takmičenje će trajati dva dana, danas će biti statika i kompjuterska grafika-praktičan deo, dok će sutra đaci raditi testove. Nakon bodovanja koje će raditi profesori Visoke tehničke škole, sutra ćemo na svečanom ručku podeliti nagrade najboljim učesnicima. Tri najbolja učesnika će dobiti tablete, koje je obezbedila „Norma group“. Učenici su došli u pratnji mentora, tako da ovde imamo i 50 profesora - kaže Ivan Bajić, direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“

Održano republičko takmičenje mašinskih škola

Učenik četvrtog razreda, Davor Dulić jedan je od četiri predstavnika Tehničke škole „Ivan Sarić“ na takmičenju.

- Takmičiću  se u kategoriji modeliranja mašinskih elemenata.  Volim da modelim i konstruišem, ta oblast ima dobru perspektivu i nadam se da ću se time  baviti i u budućnosti. Pripremali smo se za ovo takmičenje pa očekujemo dobre rezultate - rekao je Dulić.

Među retkim učesnicama je i Nikolina Vasović iz Srednje mašinske škole iz Novog Sada.

- Ovo me oduvek zanimalo, tako da sam iskoristila priliku da se takmičim u nečemo što me je oduvek zanimalo. To što se na ovom smeru školuje uglavnom muška populacija, nikad mi nije smetalo, nego mi daje podstrek da ostvarim dobre rezultate - kaže Nikolina Vasović.

Održano republičko takmičenje mašinskih škola

Izvor: Subotica.com
Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola Republičko takmičenje mašinskih škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3620
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

tehnička škola ivan sarić

visoka tehnička škola strukovnih studija

mešc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.