• Pregleda: 3582

Održano predavanje srpske Mozilla fondacije

U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, održano je predavanje na temu "Priključi se: volontiraj za Mozilla fondaciju". Predstavnici srpske Mozilla zajednice su govorili o novim web tehnologijama i standardima koje Mozilla promoviše, potom o nadolazećem operativnom sistemu za mobilne telefone "Firefox" i o tome kako se priključiti radu ove fondacije.
Održano predavanje srpske Mozilla fondacije

Predstavnici srpske Mozilla zajednice jučerašnjim gostovanjem u Subotici zvanično su počeli sa predavanjima po Srbiji, na temu "Priključi se: volontiraj za Mozilla fondaciju". Prvi grad u kojem je održano predavanje je Subotica, a učenici Više tehničke škole imali su priliku da saznaju nešto o novom operativnom sistemu za mobilne telefone.

Pored prezentacije novog operativnog sistema, studenti su imali priliku da saznaju na koji način se, kao volonteri, mogu uključiti u rad Mozille. Cilj je da se kroz volontiranje stekne iskustvo koje će se moći iskoristiti za pronalazak posla, a postoji i mogućnost da se direktno zaposle u Mozilli. U VTŠ-u kažu da je ovakav vid predavanja veoma bitan za ovu školu.

Neprofitna organizacija Mozila od 1998. godine radi na unapređenju Interneta, verujući da su otvorenost, inovacija i otvorene mogućnosti ključevi održavanja "zdravlja" istog. Mozilla je zaslužna i za suzbijanje monopola koji je Microsoft držao sa svojim Internet explorerom koji je kočio razvoj weba zbog nedostatka konkurencije i to zahvaljujući upravo Firefox-u.

Webiz konferencija - od 15. do 17. marta u Zrenjaninu

Neposredno po završetku predavanja predstavnika srpske Mozilla zajednice održana je prezentacija konferencije Webiz koja se održava od 15. do 17. marta u Zrenjaninu, koja će se suštinski baviti poslovnom primenom i iskorišćavanja Interneta u cilju pokretanja manjih ili većih poslovnih projekata i u kojoj su pozvani studenti VTŠ u Subotici, između ostalih, da se pridruže na besplatnoj konferenciji i predavačima koji su dobro poznati u branši, kao što su Miloje Sekulić i Dragan Varagić.

Fotografije: Balint Tot

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

1
stranac Odgovori
Najbolji i najsigurniji browser je "Mozilla Firefox"! Vec ga godinama koristim bez ikakvih problema! Zato preporucujem, kome je potrebno neka ga instalira! Sve opcije optimalno namesti i da stalno(!) automatski (update) aktualizira! Nece zazaliti! pozdrav!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.