Komentara: 6
Pregleda: 12806
Foto

Održano predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

17.05.2016. u 16:32h
Izvor: TV Subotica
Kako izgleda poligraf i kako se vrše ispitivanja? Koliko je pouzdan i koristan tokom krivičnog postupka? Na ova i  druga pitanja odgovore su dobili studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe visokoškolskog odeljenja u Subotici.
Održano predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

U sklopu nastavnog predmeta Kriminalistika, poligrafski ispitivač Dragiša Mališić, upoznao je  studente o načinu primene poligrafa. Poligrafsko ispitivanje je jedno od ovlašćenja policije propisano zakonom, a ispitivanje koje se vrši na ovaj način, ne smatra se dokazom u krivičnom postupku, već kao indicija o vezi osumnjičenog sa krivičnim delom i sumnjivim okolnostima krivičnog događaja.

Održano predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

"Poligraf funkcioniše na principu straha, jer strah izaziva psiho fizičke promene u organizmu. Brisači na poligrafu su izuzetno osetljivi u slučaju kada se lice ispituje i kada na konkretna pitanja iskazuje određene reakcije i pokazuje strah. Kako bi se lice podvrglo poligrafskom ispitivanju mora biti psihofizički zdravo. Lica koja su ometena u razvoju i koja su psihopate bez pokazivanja emocija (ne oseća strah) izuzeta su od ispitivanja poligrafom jer je kod njih nemoguće uraditi dijagnostiku odnosno apsolvirati istinu. Najvažnija stvar kod poligrafskog ispitivanja je sačinjavanje pitanja", rekao je Dragiša Mališić, poligrafski ispitivač.

Sajt Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici se nalazi na adresi: www.pfsubotica.edu.rs

Izvor: TV Subotica
Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Predavanje o poligrafu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 12806

Povezana vest

Povezane teme

fakultet za privredu i pravosuđe

pravni fakultet

poligraf

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.