Komentara: 2
Pregleda: 2289

Održano predavanje na temu značaja upravljanja ljudskim resursima

14.09.2018. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
Predavanje na temu "Značaj treninga i razvoja za upravljanje ljudskim resursima" održalo se danas u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga. Predavač Uglješa Atanacković obrazložio je privrednicima zašto je važno ulagati u svoje zaposlene, motivisati ih da rade i naučiti da na taj način doprinose sebi i kompaniji.
Održano predavanje na temu značaja upravljanja ljudskim resursima

Koncept upravljanja ljudskim resursima sve više dobija na značaju poslednjih godina, kada se, s poslednjim tehnološkim razvojem, shvatilo da su ljudi jedan od najvažnijih resursa kompanija. Zbog toga je cilj današnjeg predavanja bio, kako je istakao Uglješa Atanacnović, vlasnik agencije "ROAD HR" i inženjer menadžmenta u oblasti ljudskih resursa, da se privrednicima približi važnost ulaganja u ljudske resurse.

- Pored osnovnih veština, koje podrazumevaju savladavanje veština rada koje su neophodne u obavljanju posla, bitno je i da se radi na razvoju takozvanih "mekih veština", odnosno da sami menadžeri i privrednici mogu efektivno da komuniciraju, znaju da motivišu svoje zaposlene, te da efikasno upravljaju i vode svoj tim. To je od izuzetne važnosti, jer je dokazano da preko 70 odsto uspešnih kompanija u svetu ima vrlo detaljno razvijen put učenja svojih zaposlenih, koje na godišnjem nivou izdvajaju između 11 i 22 radna dana da bi ulagali i edukovali svoje zaposlene. Stoga je naš današnji zadatak bio da privrednicima u subotičkom regionu približimo ovaj koncept i koncept učenja odraslih, kao efekte koje postižemo kada učimo u odrasloj dobi - objasnio je Atanacković.

Održano predavanje na temu značaja upravljanja ljudskim resursima

Prema njegovim rečima, poslednjih pet godina privrednici su uvideli značaj funkcije ljudskih resursa, te da i mnogo manje kompanije, koje imaju između 50 i 100 zaposlenih, imaju ustanovnjenu funkciju i nekoga ko brine o ljudskim resursima.

- Upravljanje ljudskim resursima podrazumeva dobro postavljenu strategiju, da znamo gde ćemo otvoriti naše privredno društvo kako bismo došli do kvalitetnih ljudskih resursa, da odaberemo prave ljude za radne pozicije, uvedemo ih u posao, a potom kontinuiramo pratimo njihov razvoj, ulažemo u njih kroz treninge i edukaciju, te vodimo računa o njihovoj motivaciji i zadovoljstvu. Značajno je da se brinemo i o međuljudskim odnosima u kompaniji, kako bi veliki deo života koji svakodnevno provodimo radeći bio zadovoljavajući i prijatan, kako bismo dolazili i odlazili sa posla zadovoljni - istakao je Atanacković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2289
Povezane teme

privrednici subotica

regionalna privredna komora

predavanje

regionalna privredna komora subotica

ljudski resursi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.