• Pregleda: 3039

Održano poetsko veče u okviru UrLikovog konkursa "Slikanje rečima"

Sinoć u Modernoj galeriji “Likovni susret” okupili su se ljubitelji poezije, različitih polova i godišta, da podele svoje stihove među sobom. Učesnici ove poetske večeri su autori pesama koje su odabrane na Urlikovom konkursu „Slikanje rečima“.
Održano poetsko veče u okviru UrLikovog konkursa "Slikanje rečima"

- „Na konkurs je stiglo 150 prijava, odabrano je 88 pesama,od svakog autora po jedna pesma. Petočlana komisija je birala nabolje pesme. Prijavljenih je bilo iz raznih gradova i zemalja, sve bivše republike, zatim Austrija, Holandija, Egipat, Francuska, Nemačka, što se Srbije tiče na konkurs su se prijavili iz Vranja, Požege, Čačka, Beograda, Novog Sada i još mnogih drugih gradova. Slao sam na mnoge medije konkurs, tako da se za konkurs moglo čuti i u drugim gradovima. Konkurs je bio otvoren za sve, imamo mladih od 20 godina, pa do penzionera. Zato smo večeras organizovali druženje, gde ćemo da spojimo mladost i iskustvo, gde će oni moći među sobom da se upoznaju i razmene kontakte, i da možda u budućnosti sarađuju. Promocija Elektronskog zbornika će biti u junu, na prvi rođendan Urlika. U Zbornik će ući tih 88 izabranih autora i pesama“ - izjavio je na naš sajt Janoš Sekereš iz Urlika.

Među prezenterima poezije, bilo je i onih koji iza sebe imaju nekoliko objavljenih knjiga, a i jedan mladić koji je prvi put napisao pesmu, poslao je na konkurs i prošao.  Većina njih je zahvalna na prilici da svoje pesme podeli sa ljubiteljima pisane reči.

- „Preko Interneta sam saznao za konkurs, nikada do sada nisam poslao svoj rad na neki konkurs.  Pišem od kada znam za sebe, to je neka istina koja hoće da izađe. Napisao sam jedan roman, koji završavam sada. I trebalo bi da ga objavim“ - rekao je mladi Đukica Đurović iz Beograda.

Urlikov(n)a sedmica završava 5. marta u 19 časova, akustičnom svirkom, u Modernoj galeriji „Likovni susret“. Nastupiće Tijana Vladić kroz premijerno izvođenje nove pesme, Stefan Jacks - Instrumental  Loop Rap, Zvonko Kuntić - akustični performans, Armand Mesaroš - akustični performans.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.