Komentara: 0
Pregleda: 1683

Održano Književno veče u MZ Centar III

16.10.2017. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
U sklopu "Književnih večeri četvrtkom", koje se održavaju u prostorijama MZ Centar III, svoju poeziju i prozu sugrađanima je predstavila Natalija Janić, književnica iz našeg grada.
Održano Književno veče u MZ Centar III

Natalija Janić za sebe kaže da je Vojvođanka, duboko ukorenjena u pitomu ravnicu. Sklonost ka pisanju proze u vidu kratkih priča, a kasnije i stihova, ispoljila je veoma rano, da bi se, nakon duže pauze koja je nastala zbog stvaranja porodice, ipak priklonila poeziji.

Održano Književno veče u MZ Centar III

U prozi se obraća čitaocima kao urednica pesničkih zbirki i poezija. Prvu samostalnu zbirku pesama pod nazivom "Ne dam ti uspomene", koju je posvetila unucima, objavila je 2000. godine, dok je devet godina kasnije objavila drugu knjigu "Oglašavam", posvećenu sinovima.

Jedna je od osnivača Kluba pesnika "Orfej", čija je predsednica bila celu deceniju, do proleća ove godine. Osim toga, bila je urednica i voditeljka svih Orfejevih programa, koncerata i promocija zbirki poezije, a jedno kraće vreme bila je organizatorka i voditeljka nastupa muzičkog ansambla "Primavera", pod upravom dr Josipa Stantića.

Održano Književno veče u MZ Centar III

Naredno Književno veče održaće se u sklopu manifestacije "Sunčana jesen života" u OISŠ "Žarko Zrenjanin", koja će se obeležiti 26. oktobra, u toj obrazovnoj ustanovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1683
Povezane teme

mz centar 3

književno veče

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.