Komentara: 18
Pregleda: 5522
Foto

Održano IX "Veče Republike Srpske"

23.04.2023. u 13:15h
Izvor: Subotica.com  / subotica.rs
Tradicionalna, deveta po redu manifestacija „Veče Republike Srpske“ održana je sinoć u Sali „Zorica“, u organizaciji Zavičajne zajednice „Republika Srpska“, iz Subotice.
Održano IX "Veče Republike Srpske"

U ime organizatora manifestacije Zavičajne zajednice „Republika Srpska“, goste je pozdravio i poželeo im dobrodošlicu Milorad Ćopić. Prisutnima se obratio i sveštenik Ivan Anđelić koji je, prenoseći pozdrave i blagoslove sveštenog bratstva iz Hrama Vaznesenja Gospodnjeg.

Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ jedno je od zavičajnih udruženja koje nastoji da brojnim aktivnostima neguje i sačuva običaje, tradiciju i kulturu svog rodnog kraja, da održavaju i jačaju veze s krajem iz kojeg potiču, ali i da daju što je moguće veći doprinos razvoju i promociji Subotice.

Održano IX "Veče Republike Srpske"

- Grad Subotica ima izuzetnu saradnju sa Zavičajnom zajednicom "Republika Srpska" i pruža joj  podršku, kao i svim drugim udruženjima u našem gradu koja se zalažu da otrgnu od zaborava sećanje na svoj zavičaj. Saradnja Grada Subotice izuzetno je dobra i sa Republikom Srpskom, s tim da je od februara 2021. godine ona intenzivirana i podignuta na viši nivo - istakao je Bakić.

Uz konstataciju da odnosi između Republike Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji nego danas, gradonačelnik je rekao da bi to trebalo da bude minta i za naše međusobne odnose – na koji način da ih održavamo i razvijamo.

- Želim da nastavimo sa građenjem mostova prijateljstva i jačanjem zajedništva i jedinstva srpskog naroda sa obe strane Drine. U ovakvim i sličnim prilikama često ističem da su vremena u kojima živimo teška za Srbiju, Republiku Srpsku, za srpsku Crnu Goru i gde god se nalazi naš srpski narod -  naglasio je gradonačelnik Bakić.

Održano IX "Veče Republike Srpske"Deveto po redu „Veče Republike Srpske“ svojim prisustvom uveličali su i Borislav Maksimović, iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Aleksandar Đedovac, direktor Pokrajinskog fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, genaral Milan Čeleketić i predsednik Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga, Miroslav Karan.

Maksimović je tom prilikom izjavio da mu je čast da bude u društvu ljudi koji se trude da očuvaju kuturu i tradiciju starog kraja.

- Vaša predanost i trud su nam izuzetno dragoceni - rekao je Maksimović i iskazao spremnost Predstavništva da pruži podršku svim projektima čiji je cilj očuvanje tradicije i kulture.

Održano IX "Veče Republike Srpske"U kulturno-metničkom delu programa nastupili su „Sinovi Manjače“ i vokalna solistkinja Mirjana Janus, KUD „Srce Knešpolja“, „Žubor Vrbanje“ i Dejan Anđelović, član subotičke etno grupe „Iskon“.

Izvor: Subotica.com / subotica.rs
IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske" IX "Veče Republike Srpske"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 dana
Komentara: 18
Pregleda: 5522
Povezane teme

stevan bakić

zavičajna zajednica republika srpska subotica

veče republike srpske u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.