Komentara: 4
Pregleda: 9691

Održano Gradsko takmičenje iz matematike

01.03.2014. u 13:59h
Izvor: RTV Yueco
U Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ na Paliću danas je održano Gradsko takmičenje iz matematike. Najmasovnije takmičenje za osnovce, ove godine je okupilo 373 učesnika. Škola „Miroslav Antić“ biće domaćin i ovogodišnjeg Državnog takmičenja iz matematike, koje će biti održano u maju.
Održano Gradsko takmičenje iz matematike

Na Gradskom takmičenju iz matematike učestvuju đaci od 3. do 8. razreda. Osnovci, sa kojima smo razgovarali, kažu da im matematički zadaci predstavljaju izazov,  jer vole ovaj predmet.

Sa 373 učesnika, takmičenje iz matematike je najmasovnije takmičenje za osnovce. Učenici 3. razreda svoje znanje pokazuju samo na ovom takmičenju, dok će najbolji takmičari iz 4. i 5. imati proveru i na Okružnom takmičenju, koje će biti održano 1. aprila. Učenici 6., 7., i 8. razeda imaju prohodnost i na Juniorsku matematičku Balkanijadu.

Takmičenje je svečano otvorio gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je istakao da je podizanje kvaliteta obrazovanja  jedan od najvažnijih ciljeva Grada.

Svečana dodela diploma najboljim takmičarima biće održana u četvrtak, u 10 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 9691
Povezane teme

takmičenje iz matematike

osnovna škola miroslav antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.