• Pregleda: 650

Održano državno takmičenje "Čitanjem do zvezda" za srednjoškolce

Onlajn kvizom na državnom nivou u Hrvatskoj i u Subotici, završen je kviz znanja i kreativnosti "Čitanjem do zvezda" za srednjoškolce. Subotički đaci, Mario Evetović, Zdenko Ivanković i Emanuela Bošnjak postigli su zadovoljavajuće rezultate.
Održano državno takmičenje "Čitanjem do zvezda" za srednjoškolce

Tema ovogodišnjeg kviza bili su putopisi, a za učešće na nacionalnom nivou, takmičari su imali zadatak da pročitaju i treće odabrano delo, knjigu Hrvoja Šalkovića "Pravi se da ovo nisi video".

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 93 srednjoškolaca, među kojima su bili i subotički đaci Mario Evetović, učenik Politehničke škole i Zdenko Ivanković, učenik Gimnazije "Svetozar Marković". Mario Evetović se plasirao i u kategoriji multimedijalnog rada, zajedno sa Emanuelom Bošnjak, učenicom Gimnazije "Svetozar Marković", te je na ovom, poslednjem nivou za ocenjivanje, bilo ukupno 16 multimedijalnih radova.

Mario Evetovic

U velikoj konkurenciji, gde su nijanse odlučivale, subotička ekipa osvojila je zadovoljavajuće rezultate. Mario Evetović podelio je 11. mesto sa još sedam učenika u testu znanja, s ukupno 71 odsto tačnih odgovora, odnosno osvojio je 9. mesto u kategoriji multimedijalnog rada. Zdenko Ivanković je sa 60 odsto tačnih odgovora osvojio 20. mesto, dok je Emanuela Bošnjak bila je 16. u kategoriji multimedijalnog rada.

- Ponosni na subotičke đake i one koji su učestvovali u prethodnim nivoima takmičenja, kao i one koji su stigli do samog kraja jer su izabrali čitanjem vinuti se do zvezda - poručili su iz Gradske biblioteke Subotica.

Emanuela Bošnjak

Zdenko Ivanković

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.