• Pregleda: 3768

Održane VI SuTeam Olimpijske igre dece

U Tehničkoj školi "Ivan Sarić" održane su VI Olimpijske igre dece koje su ove godine okupile 30 ekipa, odnosno 157-oro dece predškolskog uzrasta. U dva bloka deca su kroz zabavu iskazivala svoje veštine u raznim igrama.
Održane VI SuTeam Olimpijske igre dece

"SuTeam" škola sporta organizovala je Olimpijske igre dece, po šesti put u nizu, na kojoj se ove godine okupilo više od 150 dece, među kojima su bila i najmlađi iz subotičkih vrtića i deca iz zrenjaninske škole sporta "Long jump", naše poznate atletičarke Ivane Španović, a koja će za mesec dana ugostiti upravo decu SuTeam škole sporta.

Kao i svake godine organizaciju ove sportske manifestacije, koja tradicionalno kroz promociju sporta, odnosno bavljenja fizičkim aktivnostima privlači veliki broj dece predškoskog uzrasta, pomogle su kompanije iz Subotice, kao što su Infostud, Heto Hardi, Voda-voda, Vila Majur, Hotel Gloria, ali i lokalna samouprava.

Cilj manifestacije je da se deca druže, takmiče se u raznim veštinama prikladnim za njihov uzrast i samim time kroz zabavne igre iskažu određene sklonosti ka nekoj grani sporta koja bi im možda mogla biti dominatna u daljem sportskom usmeravanju. Iako se za ostvarene uspehe dodeljuju medalje i pehari, iz SuTeam-a ističu da su rezultati na ovom nivou u drugom planu.

Predsednik udruženja "SuTeam", Srđan Dakić, zahvalio se svima koji su bili uključeni u organizaciju ove dečje sportske manifestacije, pre svega nastavnicima, trenerima, ali i roditeljima koji su u velikom broju sa tribina bodrili svoju decu i zajedno sa njima slavili osvojene medalje i pehare.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Roditelj Odgovori
Pre svega smatram da su treneri kvalitetni i da je su team odličan izbor za svako dete, ali kao roditelj izuzetno sam razočaran u organizaciju ovih olimpijskih igara bar što se tiče 2012 godišta . Kao prvo takmičenje je kasnilo 15 min. Rečeno je da će trajati do 10 a trajalo je do 11. Deca su za ta dva sata imala maksimum 10 minuta fizičke aktivnosti, tačnije 6 puta po 10 metara. Svo ostalo vreme su sedela na klupi i dosadjivala se. Zamišljao sam olimpijske igre dinamične i da deca budu mnogo više fizički aktivnija. Sve u svemu velika iščekivanja a ogromno razočaranje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.