Komentara: 1
Pregleda: 5766

Održane 6. seoske igre bez granica na Bikovu

23.07.2013. u 10:41h
Izvor: SuMedija
Po šesti put, u Bikovu kod Subotice, ekipe sastavljene od stanovnika subotičkih, uglavnom prigradskih, mesnih zajednica, ove godine pojačane sa dva tima iz Beograda, odmeravale su snage, između ostalog, u prenošenju vode preko slamnatih prepreka do improvizovanih bunara, ispaljivanju čutki kukuruza iz giganstskih praćki, nošenju jaja u kašikama koje moraju da budu u ustima, nabacivanju obruča na kolčeve, hodanju na štulama ili vučenju traktora.
Održane 6. seoske igre bez granica na Bikovu

Kao i prethodnih godina, rezultat na „Seoskim igrama bez granica“ nije bio bitan, ali nisu izostale sumnje da su sudije potplaćene, da druge ekipe obavezno varaju, „samo je naša poštena“, kao ni fanatično navijanje pridošlih navijača za svoje komšije.

- Šta reći, ova ekipa u žutim majicama konstantno je varala prilikom nošenja jaja u kašikama, preko slamnatog brdašceta, redovno smo ih prijavljivali sudijama, ali ništa se nije menjalo. Revoltirani smo – ogorčen je Dalibor Gabrić iz ekipe „Brace“ iz sela Stari Žednik.

Ipak, sa njegovim drugovima iz ekipe, vrlo brzo je zaboravio premijernu igru, pa su, uz nezaobilazno točeno pivo, počeli da se pripremaju za narednu igru, prebacivanja loptice sa jedne baze na drugu, uz pomoć lavora.

- Kad se vrhunski sportisti mogu dopingovati, možemo i mi. Jedno pivo nije na odmet, pogotovo što smo se odlično spremili. Proveli smo prethodne dane dobro se pripremajući, uz nošenje bala slame i prenošenje jaja sa jedne lokacije na drugu na mojoj farmi. Prethodnih dana smo gledali starije kako se takmiče, pa smo sada procenili smo dovoljno stasali da se i mi oprobamo. Da smo dobro vežbali igre s jajima pokazuje i činjenica da smo za tri minuta preneli čak 12 jaja premo slamnatog brda – kaže 20-godišnji Marko Majlat iz Starog Žednika.

Održane 6. seoske igre bez granica na Bikovu

Ekipi „Manipulanata“ iz Bikova, ni činjenica da su na domaćem terenu, kao ni to da u ekipi imaju i dve devojke, nije pomogla da zabeleže dobar rezultat.

- Naši protivnici se još više trude da nas pobede, kada vide da u timu ima i žena, pa čak i varaju. Izgleda da hoće da nas impresioniraju svojim sposobnostima, ali nas mogu samo impresionirati džentlmeni koji nas puštaju da pobedimo – objašnjava kroz smeh Katarina Roštaš iz Bikova.

Ovogodišnje „Seoske igre bez granica“ su najmasovnije do sada, jer je prijavljeno 15 ekipa, uglavnom iz okoline Subotice, ali i dve iz Beograda, koje su se preko interneta upoznale sa ovim takmičenjem.

Održane 6. seoske igre bez granica na Bikovu

Osim za takmičare, organizatori, MZ „Bikovo“ pripremile su i igre za posetioce, pa su oni mogli da oprobaju snage u šahu, boćanju, micama i bacanju kamena s ramena.

- Svake godine imamo sve više ekipa i posetilaca, pa nastojimo da program bude što raznovrsniji. Sada nam je u gostima bio i prof. dr Predrag Gavrilović, predsednik Saveza za rekreativni sport Srbije, pa smo razgovarali i o eventualnom povećanju broja igara, ali i o mogućnosti da ova manifestacija postane višednevna, uz učešće ekipa iz cele Srbije – kaže Jovica Marcikić“, osnivač bikovačkih „Seoskih igara bez granica“.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5766

Povezana vest

Povezane teme

bikovačke igre bez granica

seoske igre bez granica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.