Komentara: 4
Pregleda: 4351

6. Bikovačke Seoske igre bez granica

18.07.2013. u 17:06h
Izvor: RTV City
Seoske igre bez granica biće održane u nedelju šesti put za redom na Bikovu. Takmičenje će biti održano u 10 kategorija inspirisanih starim običajima i igrama sa sela. Organizatori očekuju rekordan broj prijavljenih ekipa kao i veliki broj posetilaca.
6. Bikovačke Seoske igre bez granica

Stanovnici Bikova se već godinama trude da održe ovu manifestaciju i aktivno učestvuju kao organizatori, takmičari i posetioci. Druženje je osnovni cilj „Seoskih igara bez granica“ ali je namera i da se očuva sećanje na tradicionalne igre starijih generacija. Organizatori zato apeluju da se u manifestaciju aktivno uključe i druga mesta u okolini Subotice jer je to dobar način promocije života na selu.

„Pozvao bih sve MZ, posebno prigradske iz okoline Subotice, da slede naš primer, da se druže. Mi smo voljni da pomognemo i da u budućnosti svi ili bar većina MZ u okolini imaju jedan vikend godišnje ovakav kao mi.“ - izjavio je Jovica Marcikić, organizator „Seoskih igara bez granica“

Prijem učesnika „Seoskih igara bez granica“ je od 7 do 8 časova ujutro a nakon toga počinju takmičenja koja će trajati do 18 časova. Očekuje se učešće 16 ekipa, što je najviše do sada a zanimljivo je da pored ekipa iz okoline, učešće uzimaju i dve ekipe iz Beograda.  Poligoni se nalaze u centru sela kod osnovne škole a novina je da će ove godine i posetioci moći da se takmiče u igranju mice, bacanju kamena s ramena, boćanju i šahu dok će se najmlađi takmičiti u igranju školice. Nakon takmičarskog dela nastupiće pet KUD sa prigodnim programom, sledi seoska igranka a onda nastavak druženja uz muziku pod šatorom, kako je to običaj u seoskim sredinama. Turistička organizacija Srbije je ovaj događaj promovisala po celoj zemlji pa se očekuju i brojni gosti iz drugih krajeva.

Ovu manifestaciju kao deo proslave završetka poljoprivrednih radova podržaće Banca Intesa koja će promovisati svoje usluge kreditiranja poljoprivrednika.

„Cilj banke je da uz promovisanje svoje ponude kredita za poljoprivrednike učestvuje i podrži sam događaj. Osim toga, više od 40.000 poljoprivrednika je izabralo da namenski tekući račun ima otvoren u Banci Intesa, što je pokazatelj pozicije banke u segmentu finansiranja poljoprivrede.“ - rekao je Vladimir Crnković, Banca Intesa

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4351

Povezana vest

Povezane teme

bikovačke igre bez granica

seoske igre bez granica

bikovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.