• Pregleda: 1673

Održana završna svečanost na ledu

Na Gradskom klizalištu u organizaciji Gradskog saveza „Sport za sve” u nedelju, 25. februara, održana je završna svečanost na ledu za sezonu 2017/18 pod nazivom „Annie” u okviru rekreativnog programa klizanje.
Održana završna svečanost na ledu

Program  podrazumeva učenje i savladavanje prvih koraka na ledu. Osnovni cilj programa je da deca i odrasli bez obzira na starosni uzrast i klizačke sposobnosti imaju mogućnosti da se upoznaju sa elementima umetničkog klizanja i rekreativno treniraju.

Svake godine priključuju se novi članovi, dok stalni članovi iz sezone u sezonu već duži niz godina kontinuirano rekreativno treniraju umetničko klizanje. Na kraju svake sezone sva naučena umeća prikažu putem revijalnih nastupa.

Tako je bilo i ove sezone, na Završnoj svečanosti učesnici programa putem revijalnih nastupa prikazali svoja klizačka umeća u koreografijama na muziku:

  1. „Majmunski ples”Bruno Đuraković, Bogdan Štefković, Nikola Konjikušić, Nađa Merković,Anja Dželetović, Lili Takač, Lena Rudinski, Mila Ćakić, Petra Babić i Milica Živković .
  2. „Maybe” – Lana Mirkov kao Annie
  3. „ It’s a Hard Knock Life” – Vanja Miličević, Mihaela Ifković, Lejla Sebenji, Draginja Babić, Teodora Tuco, Kira Terteli, Nađa Orsag, Dora Domorad, Petra Zorić, Majda Čakić , Ivana Srdija, Mate Molnar i Aleksa Neorčić.
  4. „Youre Never Fully Dressed Without A Smile” – Livia Molnar, Altea Evetović, Tijana Maravić, Kalina Reković , Jovana Ćirjaković i Milica Saulić
  5. „Little Girls” - Anamarija Nadaški  kao gospođa Henigen
  6. „Moonquake Lake”-   Miona Knežević, Matea Ifković, Mirjana Gubatović Radaković I Ema Mirkov.
  7. „I Don’t Need Anything But You” – Štefković Marina I Štefović Anđela
  8. Tomorrow” - Lana Mirkov , Anamarija Nadaški i svi učesnici.

Program  „Klizanje” vodile su Merima Kulić i Maja Miškovići profesorice fizičkog vaspitanja i treneri umetničkog klizanja. 

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)

povezane teme

4
Sistem Odgovori
Bravo! Divne li vesti. Žao mi je što nisam posetio Suboticu juče, sigurno bih prisustvovao. Nadam se da će ova deca izrasti u vrsne umetničke klizače. Ponoviću još jednom. Žao mi je što u Subotici ne postoje uslovi za klizanje tokom cele godine. Pošto ne postoji napredno klizašte u "naprednom" gradu. Posle se svi kao čudimo što nema naših umetničkih klizača na olimpijskim igrama. Predlažem vam da organizujete jedan fand-raiser (događaj na kojem se skupljaju donacije radi ostvarivanja određenog cilja, nešto kao donatorsko veče, za needukovane). Mada tu postoji i problem tog nekog "naprednog" mentaliteta. Dok sam živeo u Subotici, nisam se mogao slobodno baviti umetničkim klizanjem. Dosta ljudi mi se podsmevalo mojim flambojantnim kostimima i lateks uniformama za skijanje. Pod takvim uslovima umetničko klizanje ne može da cveta. Stoga mislim da je uspeh Leone Reogić mnogo značajniji nego što većina Subotičana misli da jeste.
Tajana Odgovori
Tužno je da deca treniraju po kiši, snegu, na +15 C su u vodi do kolena, a na - 10 C da ne pričamo kako im je. Svi čekaju krov, koji se obećava godinama...
Bajat hleb Odgovori
Daj pokrivaj te to klizalište za ovu divnu decu bolje da klizaju nego da gledaju Pink grozotu
Sasa Odgovori
E da, i tome je i fazon. Svi se nadaju da ce ova deca postati novi sampioni a realnost je drugacija! Grad i drzava u klizanje ne ulazu uopste, Subotica koja IMA led nema i halu da se taj led odrzi duze od tri meseca i to je sramota! Samo kad imamo para za druge stvari.
Drugi kamen spoticanja na putu do sampiona - treneri koji su sve samo ne upravo to, strucne osobe i poznavaoci umetnickog klizanja! Pogotovo Merima. Sramota...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.