Komentara: 0
Pregleda: 1553

Održana tribina "Mediji na manjinskim jezicima danas u Srbiji – kako dalje?"

11.05.2017. u 12:57h
Izvor: TV Subotica
Tribina pod nazivom „Mediji na manjinskim jezicima danas u Srbiji – kako dalje?“, na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja manjinskih i višejezičnih medija, održana je juče u Galeriji Vinko Perčić u organizaciji Centra za razvoj civilnog društva.
Održana tribina "Mediji na manjinskim jezicima danas u Srbiji – kako dalje?"

Cilj istraživanja, u koje je bila uključena i Subotica, bio je opšti pregled stanja manjinskih medija. Istraživanje je iznedrilo i predloge novih smernica u oblasti informisanja na manjinskim jezicima. Zaključak je da praćenost manjinskih medija opada.

Istraživanje je pokazalo da postoji „trend trivijalizacije medija“, gde televizija prati estradu, radio se pretvara u džuboks, a štampa se ne čita. Kao jedan od uzroka, navodi se besparica, jer su novinari jedna od najslabije plaćenih profesija u našoj zemlji. Uz sve to, dolazi i sloboda medija, a mi se nalazimo negde na sredini te lestvice. Sve pomenuto, kao i smanjenje finansijskih sredstava za medije čiji su osnivači nacionalni saveti, utiče na položaj manjinskih medija.

Prema rezultatima istraživanja, informisanje na lokalnom nivou je zapostavljeno, ne samo na manjinskim jezicima, nego i na srpskom jeziku. Evidentno je i da ljudi vole lokalnu informaciju, ali nisu spremni da je plate.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1553
Povezane teme

mediji

nacionalne manjine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.