Komentara: 5
Pregleda: 2820
Foto

Održana tribina "Ko krade rad i zemlju?"

30.09.2017. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Udruženje građana „Solidarnost“ i Asocijacija radničkih udruženja građana iz Srbije „Levi samit“ održali su juče tribinu pod nazivom „Ko krade rad i zemlju“, posvećenu uništavanju velikih poljoprivrednih kombinata, čiji je primer bila sporna privatizacija „Agrokombinata“.
Održana tribina "Ko krade rad i zemlju?"

Po rečima Mikloša Olajoš Nađa, iz UGS „Solidarnost“, mali akcionari i bivši radnici „Agrokombinata“ već godinama se bore da ostvare svoja prava i uvek su to činili poštujući zakone i propise.

- Sve probleme smo pokušavali da rešimo kroz sistem, mada je bilo i protesta u Verušiću, centru grada i ispred suda, a sada se pitamo da li je to bila greška – naglasio je Olajoš Nađ. - Pre više od godinu dana podneli smo tužbu i krivičnu prijavu zbog mahinacija tokom stečajnog postupka, koji je trajao devet godina i pet meseci, ali to još uvek nije procesuirano.

Održana tribina "Ko krade rad i zemlju?"

Olajoš Nađ je podsetio da su u našem gradu nekada radila četiri velika poljoprivredna kombinata „Peščara“, „Ravnica“, kombinat u Čantaviru i „Agrokombinat“.

- Kombinati su uništavani, ali nisu obnavljani. I pored toga, jedino su glas protiv takvih postupaka digli radnici „Agrokombinata“, u čijim rukama je bilo 54 odsto akcija – podseća Olajoš Nađ.

Kao primer privatizacija i rasparčavanja nekadašnjih poljoprivrednih giganata Matija Jovanović iz portala „Mašina“ naveo je PKB, koji je sada u vlasništvu Grada Beograda.

Izvor: Subotica.com
Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)" Tribina "Ko krade rad i zemlju? (Čija je zemlja?)"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2820
Povezane teme

udruženje solidarnost

privatizacija

agrokombinat subotica

prodaja agrokombinata

mikloš nađ olajoš

poljoprivredno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.