Komentara: 20
Pregleda: 4491

Održana svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno"

13.11.2013. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Na sceni „Jadran“, sinoć je održana svečana akademija povodom obeležavanja Dana oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu. Organizatori manifestacije „Braća uvek i uvik zajedno“ su SKC „Sveti Sava“ i Bunjevacki kulturni centar.
Održana svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno"

Poslednje tri godine i Grad Subotica podržava manifestaciju, koja se u našem gradu održava od 1991. godine.

Manifestacija „Braća uvek-uvik zajedno“ je nastala 1991. godine, kada je obnavljanjem SKC obnovljena i povelja o bratimljenju Srba i Bunjevaca. Tada se došlo na ideju da se zajednički obeležavaju datumi, koji su od izuzetnog značaja za ova dva bratska naroda.

U svečanom programu je nastupio Mešoviti hor SKC pod dirigentskom palicom Veselina Jeftića, Dečiji hor „Iskončići“, glumci Boško Boškov i Miloš Stanković. Folklorni ansambl BKC izveo je dve koreografije, kojima je prikazan bunjevački narodni običaj, ali i srpska folklorna tradicija.

Već treću godinu za redom manifestaciju „Braća uvek uvik zajedno“ podržava i Grad Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice) Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" (95 godina od oslobođenja Subotice)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 4491

Povezana vest

Povezane teme

oslobođenje grada subotice

dan oslobođenja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.