Komentara: 3
Pregleda: 3307

Održana skupština Gradskog udruženja penzionera

28.03.2014. u 15:01h
Izvor: RTV Yueco
Dve tećine penzionera u Srbiji ima penziju manju od 24 hiljade dinara, te žive na ivici egzistencije. Zbog teškog socijalnog položaja, najvažnija uloga udruženja penzinera je da omoguće svojim članovima da plaćajući na rate, lakše obezbede ogrev, kao i da odu na rehabilitaciju u banju, rečeno je na Skupštini Gradskog udruženja penzionera. Udruženje penzionera Subotica ima oko 12, 5 hiljada članova.
Održana skupština Gradskog udruženja penzionera

Prema rečima predsednika Saveza penzionera Vojvodine, socijalni položaj penzionera je jako težak, te ne postoji  mogućnost da se govori o smanjivanju penzija. Veliki broj penzionera u Srbiji prima penziju, čiji je iznos manji od socijalne pomoći.

Kako bi ublažili ovaj izuzetno težak položaj svojih članova, Udruženje penzionera Subotica se trudi da raznim aktivnostima pruži niz pogodnosti u nabavci ogreva, zaštiti zdravlja, ali i organizaciji kvalitetnog društvenog života.

Godišnjoj skupštini Gradskog udruženja penzionera prisustvovao je i član GV zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović, koji je istakao da će naša starija populacija uvek imati svesrdnu podršku lokalne samouprave.

Gradsko udruženje penzionera ima oko 12,5 hiljada članova, a samo tokom prošle godine pristupila su 642 nova člana. Članarina na godišnjem nivou iznosi od 180 do 900 dinara, koliko plaćaju penzioneri čija je penzija veća od 30 000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 3307
Povezane teme

penzioneri

udruženje penzionera

gradsko udruženje penzionera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.