• Pregleda: 4777

Održana sednica grupacija mlekarske i klanične industrije

U Regionalnoj privrednoj komori održane su sednice Grupacije mlekarske industrije i Grupacije klanične industrije Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda  Privredne komore Srbije.
Održana sednica grupacija mlekarske i klanične industrije

Cilj sastanka kome su prisustvovala velika udruženja privrednika Severnobačkog, Zapadnobačkog  i Severnobanatskog okruga održan je sa ciljem unapređenja rada jedinstvenog komorskog sistema, kao i procenjivanja potrebe za  osnivanjem sekcija, koje predstavlju osnovu za delovanje privrednih subjekata.

- Zakon nas obavezuje da svi, bez obzira da li su obuhvaćeni članstvom, budu deo sistema i rade. Cilj nam je da napravimo reprezentativna udruženja privrednika, da svojim aktivnostima prema ministarstvimai Vladi Srbije imamo adekvatne inicijative za promenu zakona, podzakonskih akata za uređenje tržišta, sprečavanje sive ekonomije i sl. Sve su to situacije koje zahvataju bilo koju vrstu proizvodnje. Da bi naša reprezentativnost bila dobra i prepoznata, kao drugi tas na vagi u Vladi Republike Srbije i ministarstvima, nama je neophodno da veliki broj kompanija učestvuje. Naravno da i van Komore postoje udruženja, pogotovo u primarnoj proizvodnji u stočarstvu, imamo udruženja govedara, svinjara, ovčara. Sve su to mogućnosti da okupimo naše proizvođače i prerađivače hrane - kaže Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda PKS.

Jedan od prioriteta rada grupacija je zaštita nacionalnog interesa.

- Prebogata smo zemlja sa tradicionalnim proizvodima. Jedna od stvari koju želimo da istaknemo sa radom na regionima je da izvučemo sve tradicionalne proizvode, tradicionalnu proizvodnju i sve ono čime Srbija može da se ponosi - kaže Jasna Stevanović, samostalna savetnica Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda PKS. 

Pre nekoliko dana formirana je i Međuresorna radna grupa, u okviru koje će predstavnici Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije i predstavnici Ministarstva poljoprivrede zajedno raditi na prevazilaženju  problema u ovim oblastima.  

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
pajo Odgovori
narod vise nije zainteresovan za lazi i obmane vlade i ministarstva,kukuruz oko 16 dinara a kubik drva 6300 dinara .mrzi me da pisem sve sto sam hteo, vidi se po slikama kolika je bila posecenost
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.