Komentara: 3
Pregleda: 1995

Održana radionica na temu upravljanja potraživanjima

27.10.2017. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga danas je održana besplatna radionica za privrednike na temu upravljanja potraživanjima. Radionicu su održali stručnjaci Preduzeća za finansijske usluge i konsalting "EOS Matrix" iz Beograda.
Održana radionica na temu upravljanja potraživanjima

Na radionici su se analizirali svakodnevni poslovni izazovi privrednika, poput monitoringa faktura u valuti i upravljanja potraživanjima nakon ulaska u docnju, kao i izlaska faktura iz valute. Takođe, predstavljeni su i "alati" u procesu upravljanja potraživanjima i pravni saveti u vezi sa mogućnostima sudske naplate i alternative u tuženju.

Specijalista za marketing i prodaju, Nela Deura, kaže da ovogodišnji program "EOS Matrix-a" ima za cilj edukaciju privrednika u oblasti upravljanja potraživanjima, zbog čega je to preduzeće i ušlo u strateško partnerstvo sa Privrednom komorom Srbije. Prva ovakva radionica održala se u Novom Sadu, a druga u našem gradu.

- Kada pokrenu sopstveni biznis, privrednici uglavnom razmišljaju o tome kako da plasiraju svoju robu i usluge, a poslednja stvar je naplata potraživanja, zbog čega nastaje problem. Ono što ćemo danas savetovati privrednicima na radionici je da obrate pažnju na neke od ključnih stvari. Prva stvar je potpisivanje ugovora, jer je to dokument koji će ih kasnije spasiti, i da provere potencijalnog klijenta i partnera, štomogu učiniti preko sajta Narodne banke Srbije, finansijskih izveštaja APR-a, a postoji i specijalizovani program "Check Point", koji omogućuje proveru svih podataka o likvidnosti potencijalnog klijenta - objasnila je Deura.

Besplatne radionice na temu upravljanja potraživanjima održaće se još u Valjevu, Kruševcu i Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1995
Povezane teme

privreda subotica

privrednici subotica

regionalna privredna komora

radionica

besplatna radionica

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.