Komentara: 0
Pregleda: 2345

Održana radionica na temu: "MZ Peščara - bezbedna sredina za sve"

12.03.2014. u 15:04h
Izvor: RTV City
Kao završna aktivnost projekta „Mladi protiv nasilja i diskriminacije“, koji Edukativni centar Roma realizuje u saradnji MZ Peščara, Kancelarijom za mlade, Policijskom upravom Subotica i Centrom za socijalni rad, sinoć je u prostorijama MZ Peščara održana radionica na temu „MZ Peščara- bezbedna sredina za sve“.
Održana radionica na temu: "MZ Peščara - bezbedna sredina za sve"

Ovo je poslednja od osam radionica predviđenih projektom koji je deo predloženih mera Lokalnog akcionog plana za mlade, na kojoj se razgovaralo o stanju bezbednosti mladih, a predložene su i mere za poboljšanje istih.

Realizacija je počela u januaru 2014. godine sa ciljem  podizanja svesti kod mladih stanovnika ove mesne zajednice o uzrocima i posledicama vršnjačkog nasilja, diskriminacije i činjenja krivičnih dela. U proseku svaku radionicu posetilo je oko 20 mladih različitih nacionalnosti i uzrasta.

Mladići i devojke od  15 do 22 godine starosti okupljali su se u prostorijama mesne zajednice i Edukativnog centra Roma, gde su se nakon edukacija, sa ciljem boljeg upoznavanja, družili  kroz razne aktivnosti.

Njihov zaključak je da na ovaj način mogu prevazići i umanjiti razlike koje vrlo često dovode do diskriminacije, vršnjačkog i drugih oblika nasilja. Predlog je da se obezbedi prostor koji bi bio mesto okupljanja mladih kako bi ne bi bili prinuđeni, kao do sada, da se nalaze po igralištima i na ulicama.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2345
Povezane teme

mz peščara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.