Komentara: 0
Pregleda: 2718

Održana promotivna tribina Centra za osnovnu polcijsku obuku

13.06.2013. u 15:07h
Izvor: RTV Yueco
Juče je u zgradi Nove opštine održana promotivna tribina Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice u saradnji sa Misijom OEBS-a u Republici Srbiji.
Održana promotivna tribina Centra za osnovnu polcijsku obuku

Želja organizatora tribine jeste da pripadnike manjinskih nacionalnih zajednica ohrabri i zainteresuje za osnovnu policijsku obuku i policijsku službu, i da ih informiše o načinu konkurisanja, procesu selekcije i samom obukom u Centru. Prva generacija Centra prihvaćena je 19. novembra 2007. godine.

U punoj sali zainteresovani mladići i devojke imali su priliku da se upoznaju sa načinom  konkursa, procesa selekcije kao i same obuke Centra za osnovnu policijsku obuku. Cilj tribine je  promovisanja policijskog poziva među pripadnicima nacionalnih manjina, kako bi se isti u što većem broju zainteresovali za policijsku službu.

Polaznici su smešteni u renovirane sobe.  Za razliku od četvorogodišeg školovanja, osnovna policijska obuka je koncizna, efikasna i ekonomična - prilagođena načinu učenja odraslih. Ovde se izučavaju i usvajaju samo ključne veštine i znanja, a ona šira stiču se na specijalizovanim kursevima.

Na  konkurs mogu da se prijave svi mladi ljudi koji su završili srednju školu, trogodišnju ili četvorogodišnju, koji su državljani Republike Srbije i koji ispunjavaju i posebne uslove za rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nakon godinu dana provedenih na obuci u Centru za osnovnu policijsku obuku, polaznike čeka posao na područnim upravama odakle dolaze i za koju je raspisan konkurs.Nakon šestomesečnog pripravničkog staža polažu državni i stručni ispit i postaju policajci sa ovlašćenjima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2718

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.