Komentara: 2
Pregleda: 8119

Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

16.03.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U čitaonici Gradske biblioteke Subotica, večeras je održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje" autorki Dragane Dženopoljac i Danijele Rodić, u izdanju Logopraktike Subotica.
Održana promocija knjige "Logopedove pesmice za progovaranje"

Udruženje Logopraktika Subotica osnovano je s ciljem da se unapredi logopedska praksa u našoj zemlji, podizanjem nivoa svesnosti o značaju preventivnog delovanja i rane intervencije kod govorno-jezičkih poremećaja. S obzirom na to da se bave i izdavačkom delatnošću, akcenat ovog strukovnog Udruženja je na izradi i upotrebi didaktičkog logopedskog materijala za rad.

- Sva izdanja Logopraktike su praktična sredstva za rad koja su osmišljena da odgovore na razvojne i posebne potrebe, kako dece tipičnog razvoja, tako i one koja imaju specifičan, drugačiji razvoj, a samim tim i potrebu za drugačijim pristupom u učenju -  rekla je autorka Danijela Rodić, koja je sa koleginicom Draganom Dženopoljac, ujedno i osnivač Udruženja Logopraktika Subotica.

"Logopedove pesmice za progovaranje" je jedinstvena i originalna autorska zbirka od 70 kratkih, ritmičnih i ilustrovanih pesmica za decu uzrasta do 3 godine. Namenjena je celoj porodici, kao pomoć u njihovim zajedničkim aktivnostima i naporima da nauče dete da govori. Takođe, preporučuje se vaspitačima i logopedima kao svojevrsno sredstvo komunikacije u individualnom i grupnom radu, za stimulaciju razvoja govora i jezika, a posebno kod zakasnelog ili usporenog govorno-jezičkog razvoja.

- Pesmice su za čitanje, pevušenje, imitiranje, dopunjavanje, pokazivanje, učenje reči i razumevanja govora i situacija. Poseban kvalitet ove zbirke pesmica su ilustracije, koje su prilagođene deci mlađeg uzrasta, jasne su, konkretne, dopadljive i na taj način omogućavaju bolje razumevanje pesmica, govora i situacija iz svakodnevnog života deteta - objasnila je Rodić.

Prema mišljenju Maje Stoparić, psihologa i psihoterapeta, knjiga je odličan vodič za roditelje u prvim godinama vaspitanja, koje su osnova mentalnog zdravlja i samopouzdanja dece.

- Knjiga je odličan vodič za roditelje kroz zahtevne prve godine vaspitanja u digitalnom svetu kada imamo saznanja da se mozak deteta mora stimulisati govorom i kontaktom da bi se razvijao. Nova naučna istraživanja o zadovoljnoj deci i odraslima nas takođe uče da je kvalitetan prvi kontakt i odnos koji se ostvaruje u porodici baza mentalnog zdravlja i samopuzdanja kod dece - napisala je Stoparić.

Promociju knjige su, pored autorki, vodili moderatorka Anja Kažić, dr sci log. Vesna Borota, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Anamaria Viček, ilustratorka knjige Viktoria Kresanko, msr Jelena Zagorac i direktor Rotografike Boris Skenderović.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 8119
Povezane teme
promocija knjige gradska biblioteka biblioteka subotica gradska biblioteka subotica čitaonica gradske biblioteke predstavljanje knjige logopraktika subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.