Komentara: 2
Pregleda: 5394
Foto

Održana prezentacija o državnoj pomoći malim i srednjim preduzećima

30.06.2017. u 16:33h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori Subotica, danas je održana prezentacija pod nazivom "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini". Prezentacija, na kojoj je prisustvovao veliki broj zainteresovanih preduzetnika, bila je namenjena malim i srednjim preduzećima.
Održana prezentacija o državnoj pomoći malim i srednjim preduzećima

Samostalna savetnica Centra za privredna pitanja Privredne komore Srbije, mr Slobodanka Džinović-Kojić, rekla je da će na današnjem skupu biti više reči o tome šta je državna pomoć, kome je namenjena, kao i koji su uslovi za podnošenje zahteva za dobijanje bespovratnih sredstava.

- U pitanju su dva programa Ministarstva privrede, koji se realizuju u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije. Prvi program je za takozvane startap kredite, a drugi je za razvojne projekte. Kada je u pitanju startap, bespovratna sredstva iznose 30 odsto, što znači da se za preostalih 70 odsto mora uzeti kredit pod datim uslovima, a to su kamatna stopa od 1,5 odsto, ukoliko imate garanciju banke, ili 3 odsto, ukoliko su druga sredstva obezbeđenja - rekla je Džinović-Kojić i dodala da je cilj skupa da preduzetnicima skrenu pažnju na to gde mogu da vide javne pozive, i na koje još uvek mogu da se prijave.

Održana prezentacija o državnoj pomoći malim i srednjim preduzećima

Aleksa Šoljaga, menadžer sektora za regionalni razvoj Regionalne razvojne agencije Panonreg, rekao je da ova Agencija pokriva osam opština u našem okrugu i da preduzetnicima stoji na raspolaganju kada je u pitanju pomoć oko izrade poslovnih planova.

- Najvažnije je da privrednici budu upućeni u to šta država nudi, pošto se konkursi u određenoj meri ponavljaju. Tu smo da pripremimo privrednike za naredne konkurse, kako bi, sledeći put kada se otvore, preduzetnici imali već spremnu dokumentaciju i poslovne planove - rekao je Šoljaga i dodao da Regionalna razvojna agencija priprema ozbiljnu bazu podataka, koja će sadržati sve preduzetnike i preduzeća iz ovog okruga, kako bi u budućnosti imali saznanja o tome s kim im je najpogodnije da se udruže u poslovanju.

Održana prezentacija o državnoj pomoći malim i srednjim preduzećima

Izvor: Subotica.com
Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini" Prezentacija "Državna pomoć – aktuelni programi pоdrškе MMSPP u 2017. godini"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5394
Povezane teme

mala i srednja preduzeća

agencija za regionalni razvoj

regionalna privredna komora

prezentacija

regionalna privredna komora subotica

državna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.