Komentara: 0
Pregleda: 1587

Održana prezentacija konkursa za omladinske delegate u Ujedinjenim nacijama

28.07.2017. u 10:19h
Izvor: Subotica.com
Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije raspisalo je konkurs za omladinske delegate u UN. U Gradskom omladinskom centru mladima su juče predstavljeni uslovi konkursa u okviru projekta "Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama", čiju je realizaciju podržalo Ministarstvo omladine i sporta i Krovna organizacija mladih Srbije.
Održana prezentacija konkursa za omladinske delegate u Ujedinjenim nacijama

Mladi, koji budu izabrani, predstavljaće Republiku Srbiju na zasedanjima u UN, u službenim kontaktima zastupaće interese zemlje, a  ulogu će obavljati na volonterskoj osnovi. Status mladih delegata biće na nivou savetnika za pitanja mladih, a platformu će pripremati u konsultacijama sa subjektima omladinske politike i u dijalogu sa vršnjacima širom zemlje, kroz učešće na različitim događajima. Prema rečima članice Udruženja za UN Srbije, Teodore Pavković, cilj projekta jeste da se teme koje se tiču rada Ujedinjenih Nacija približe mladima, kako bi ih podstakli da daju svoj doprinos u kreiranju omladinske politike.

- Ovim projektom želimo da uključimo mlade ljude, jednu osobu muškog i jednu ženskog pola, kao predstavnike Srbije u radu Ujedinjenih nacija da daju svoju doprinos. Dvoje mladih ljudi koji budu odabrani će sa srpskim diplomatama ići pred Ujedinjene nacije i predstavljati stavove Srbije - kaže Teodora Pavković, članica Udruženja za UN Srbije

Pravo učešća na konkurs imaju mladi od 18 do 28 godina sa aktivnim znanjem engleskog jezika, poznavanjem omladinske politike i koji već imaju iskustvo u omladinskom aktivizmu.  Konkurs je otvoren do sutra u ponoć, a detaljnije informacije mogu se dobiti na unaserbia.rs. Nakon on-line prijave, sledi uži krug testiranja.

Program ,,Omladinski delegati u Ujedinjenim nacijama“  jedan je od zvaničnih kanala za učešće mladih u Ujedinjenim nacijama, a uspostavljen je u 37 zemalja širom sveta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1587
Povezane teme

kancelarija za mlade

gradski omladinski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.