• Pregleda: 1607

Održana premijera filma "Salaš" učenika OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta

U prostorijama Etno salaša Balažević u Tavankutu premijerno je prikazan kratkometražni igrani film „Salaš“, čiji je autor Dario Vojnić Hajduk, učenik osmog razreda Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Tavankuta.
Održana premijera filma "Salaš" učenika OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta

Zanimljivo je da su učenici škole samostalno uradili sve segmente filma, u kome ima elemenata trilera i horora, a govori o čudnim dešavanjima na salašu.

- Tradicija fotografije i filma u školi je veoma duga i bogata. Jedna od uspešnijih školskih sekcija je foto i filmska sekcija, a iz naše škole je potekao Branko Ištvančić, nagrađivani reditelj dečijeg, igranih i dokumentarnih filmova - sa ponosom ističu u OŠ „Matija Gubec“.

Premijeri filma prisustvovali su učenici, zaposleni, roditelji i meštani, a posebno im se obratio Zoltan Šifliš, nekadašnji nastavnik ove škole i osnivač pomenutih sekcija.

Školica filma, treća po redu, počinje krajem ovog meseca. Svi zaljubljenici u sedmu umetnost su dobrodošli.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
As Odgovori
Ципај Хајдук, тирај само до Боливуда!
Pravdoljub Odgovori
Potekli su iz ove škule mnogi al za vrime drugi vrimena, ti se ne spominju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.