Komentara: 2
Pregleda: 1944

Održana kreativna radionica za osobe sa invaliditetom

29.05.2014. u 03:08h
Izvor: RTV Yueco
U atrijumu Hotela „Galerija“ preksinoć je održana kreativna radionica za osobe sa invaliditetom i članove njihovih porodica. Radionica je nosila naziv „Kuća, kuća, kućica“ kao simboličan znak potrebe i prava svakog čoveka na kuću, na izbor uslova života, na život u zajednici i porodici. Ove kreativne aktivnosti deo su kampanje javnog zagovaranja za uslugu „Stanovanje uz podršku“, koju realizuje deset subotičkih organizacija osoba sa invaliditetom.
Održana kreativna radionica za osobe sa invaliditetom

Realizacija usluge „Stanovanje uz podršku“ našoj sugrađanki, članci Udruženja dečije i cerebralne paralize, Iloni Toldi omogućila bi da ostvari svoj san o životu u zajednici. O Iloni sada brine njena 84-godišnja majka, a budućnost joj, ako se ovaj projekat ne bude realizovao, smeštanje u neku ustanovu.

Učesnici kreativne radionice su pravili i oslikavali kućice od gipsa i gline, kako bi ukazali na potrebu i pravo svakog pojedinca da živi u porodici, u svom domu. Radionica predstavlja deo kampanje javnog zagovaranja za uslugu “ Stanovanje uz podršku“, koju realizuje deset subotičkih organizacija osoba sa invaliditetom.

Kako je zbog poplava hiljade ljudi ostalo bez svojih kuća, organizatori radionice su odlučili da tokom narednog vikenda organizuju prodaju kućica koje su izradili, a sav prihod uplate na namenski račun, koji je Vlada Srbije otvorila za pomoć nastradalima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1944
Povezane teme

hotel galleria

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.