Komentara: 1
Pregleda: 2779

Održana javna rasprava o Nacrtu strategije komunikacije MUP-a

22.12.2010. u 00:41h
Izvor: RTV Yueco
<p>U prostorijama Policijske uprave u Subotici održana je javna rasprava o nacrtu strategije komunikacije Minisarstva unutra&scaron;njih poslova za period od 2010. do 2012.godine. Strategija sadrži osnovne pravce razvoja u oblasti komunikacije, a zasniva se na evropskim iskustvima. Javna rasprava će trajati mesec dana i planirano je organizovanje i javnih rasprava u vidu okruglih stolova, na kojima će Ministarstvo predstaviti Nacrt strategije i kroz dijalog sa zainteresovanim predstavnicima javnosti, dalje razviti svoju strate&scaron;ku viziju.</p>
Održana javna rasprava o Nacrtu strategije komunikacije MUP-a

Građane najviše interesuje kako se troši novac Ministarstva unutrašnjih poslova i kolike su plate, rečeno je na javnoj raspravi o Nacrtu strategije komunikacije MUP-a. Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja u mnogome je doprineo da građani imaju uvid u rad policije.

Prema istraživanjima javnog mnjenja napravljen je napredak koji je MUP ostvario otvorenim i aktivnim pristupom prema medijima i javnosti. Opšti cilj strategije je bolja komunikacija sa građanima.

Nepostojanje Strategije ne znači da se u policiji ne radi, nego da treba pojačati kapacitete, rečeno je na javnoj raspravi.U okviru strategije predviđena je i bolja saradnja sa policijom zemalja iz regiona.

Javna rasprava o Nacrtu strategije će trajati mesec dana. Nakon toga se očekuje usvajanje strategije, a nakon toga akcionog plana. Očekuje se da Strategija bude usvojena 21.januara naredne godine kada i Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležava 200.godina rada i postojanja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2779
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.