Komentara: 1
Pregleda: 3004
Foto

Održana "IT4Business" konferencija o digitalnom poslovanju

28.11.2019. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnja konferencija okupila je više od 200 učesnika, koji su imali prilike da poslušaju predavanja domaćih i stranih stručnjaka na temu digitalnog poslovanja, saznaju koji su novi trendovi u svetu digitalnih tehnologija, te na koji način da unaprede i osiguraju uspeh u onlajn poslovanju.
Održana "IT4Business" konferencija o digitalnom poslovanju

Da bismo postigli uspeh u onlajn poslovanju, najpre je potrebno da jasno definišemo cilj, jer moramo znati gde želimo da stignemo, da bismo mogli tamo i da krenemo, objasnila je na predavanju Ivana Petrović, preduzetnica koja vodi konsultantsku agenciju "Optimus Media", ističući da je budućnost poslovanja u onlajnu. 

- Tradicionalni marketing se ne razlikuje mnogo od onlajn marketinga, onlajn je samo dodatni kanal. Dakle, ako neko već uspešno posluje u oflajnu, njemu je onlajn zapravo nadogradnja poslovanja. Ljudi su u grču i česta je zabluda da će se oflajn ugasiti ako se poslovanje prebaci na onlajn, a zapravo će im onlajn pomoći da oflajn bude još jači. Znači, radnici neće ostati bez posla, radnja se neće zatvoriti, samo će imati mnogo jači efekat u celokupnom poslovanju - objasnila je Petrović, dodajući da je jedna o zabluda i to da su kupci nepoverljivi. - To nije tačno, jer firma mora sama da radi na svom brendu i mi ćemo sami biti zaslužni za to da li nam neko veruje ili ne. Drugo, internet je transparentan i ne možete da prevarite više od jednog kupca, tako da poslovanje na internetu doprinosi kvalitetu poslovanja na kompletnom tržištu i ja vidim samo benefite u daljem širenju, jer ćemo svi raditi bolje i kvalitetnije.

Održana "IT4Business" konferencija o digitalnom poslovanju

Pored ovog, učesnici konferencije imali su prilike da saslušaju još tri stručna predavanja o digitalnom poslovanju, kao i da čuju nekoliko predavača iz Subotičkog informaciono-tehnološkog klastera i Regionalne privredne komore. Kako je rekao Marko Vojnović iz firme "Autoplaneta", predavanja su bila korisna, tim pre što se poslovanje njegove firme u velikoj meri oslanja na digitalne tehnologije.

- Generalno, mi smo pioniri kada je u pitanju usvajanje novih tehnologija u poslovanju i odnosu prodavac-kupac i ovakve konferencije nam dobro dođu, jer uvek možemo da saznamo nešto novo, u kom smeru se kreću nove tendencije, kao i da iskoristimo ovu priliku da porazgovaramo sa ljudima koji možda i nisu iz naše branše, a koji imaju neke novije i drugačije ideje - rekao je Vojnović.

Ovo je bila druga "IT4Business" konferencija koju je organizovao Subotički informaciono-tehnološki klastera, s ciljem da približi digitalizaciju poslovanja onim kompanijama koje to još uvek nisu uradile, jer kako je istakao Oliver Guganović, menadžer Klastera, biznisi koji ne budu išli u korak sa vremenom neće opstati na tržištu.

Održana "IT4Business" konferencija o digitalnom poslovanju

- Zbog toga je digitalizacija poslovanja u današnje vreme neophodna i veoma je bitno da se isprate najnoviji trendovi na području novih tehnologija, bez obzira na to kakav proizvod prave - istakao je Guganović, dodajući da bi ova konferencija mogla da postane tradicionalna. - Klaster bi želeo da nastavi održavanje konferencije ovog tipa, jer je ova konferencija zapravo proizvod toga što je prošle godine bila velika zainteresovanost učesnika, kao i naša želja da nastavimo da radimo ovako nešto, da približavamo digitalno poslovanje i digitalizaciju poslovanja svima koji su zainteresovani. 

Izvor: Subotica.com
Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije Otvaranje 2. "IT4Business" konferencije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3004
Povezane teme

konferencija

digitalizacija

informaciono tehnološki klaster

it4business konferencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.