Komentara: 1
Pregleda: 2060
Foto

Održana "IT4Business" konferencija o digitalnom poslovanju

28.11.2019. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnja konferencija okupila je više od 200 učesnika, koji su imali prilike da poslušaju predavanja domaćih i stranih stručnjaka na temu digitalnog poslovanja, saznaju koji su novi trendovi u svetu digitalnih tehnologija, te na koji način da unaprede i osiguraju uspeh u onlajn poslovanju.
Održana "IT4Business" konferencija o digitalnom poslovanju

Da bismo postigli uspeh u onlajn poslovanju, najpre je potrebno da jasno definišemo cilj, jer moramo znati gde želimo da stignemo, da bismo mogli tamo i da krenemo, objasnila je na predavanju Ivana Petrović, preduzetnica koja vodi konsultantsku agenciju "Optimus Media", ističući da je budućnost poslovanja u onlajnu. 

- Tradicionalni marketing se ne razlikuje mnogo od onlajn marketinga, onlajn je samo dodatni kanal. Dakle, ako neko već uspešno posluje u oflajnu, njemu je onlajn zapravo nadogradnja poslovanja. Ljudi su u grču i česta je zabluda da će se oflajn ugasiti ako se poslovanje prebaci na onlajn, a zapravo će im onlajn pomoći da oflajn bude još jači. Znači, radnici neće ostati bez posla, radnja se neće zatvoriti, samo će imati mnogo jači efekat u celokupnom poslovanju - objasnila je Petrović, dodajući da je jedna o zabluda i to da su kupci nepoverljivi. - To nije tačno, jer firma mora sama da radi na svom brendu i mi ćemo sami biti zaslužni za to da li nam neko veruje ili ne. Drugo, internet je transparentan i ne možete da prevarite više od jednog kupca, tako da poslovanje na internetu doprinosi kvalitetu poslovanja na kompletnom tržištu i ja vidim samo benefite u daljem širenju, jer ćemo svi raditi bolje i kvalitetnije.

Pored ovog, učesnici konferencije imali su prilike da saslušaju još tri stručna predavanja o digitalnom poslovanju, kao i da čuju nekoliko predavača iz Subotičkog informaciono-tehnološkog klastera i Regionalne privredne komore. Kako je rekao Marko Vojnović iz firme "Autoplaneta", predavanja su bila korisna, tim pre što se poslovanje njegove firme u velikoj meri oslanja na digitalne tehnologije.

- Generalno, mi smo pioniri kada je u pitanju usvajanje novih tehnologija u poslovanju i odnosu prodavac-kupac i ovakve konferencije nam dobro dođu, jer uvek možemo da saznamo nešto novo, u kom smeru se kreću nove tendencije, kao i da iskoristimo ovu priliku da porazgovaramo sa ljudima koji možda i nisu iz naše branše, a koji imaju neke novije i drugačije ideje - rekao je Vojnović.

Ovo je bila druga "IT4Business" konferencija koju je organizovao Subotički informaciono-tehnološki klastera, s ciljem da približi digitalizaciju poslovanja onim kompanijama koje to još uvek nisu uradile, jer kako je istakao Oliver Guganović, menadžer Klastera, biznisi koji ne budu išli u korak sa vremenom neće opstati na tržištu.

- Zbog toga je digitalizacija poslovanja u današnje vreme neophodna i veoma je bitno da se isprate najnoviji trendovi na području novih tehnologija, bez obzira na to kakav proizvod prave - istakao je Guganović, dodajući da bi ova konferencija mogla da postane tradicionalna. - Klaster bi želeo da nastavi održavanje konferencije ovog tipa, jer je ova konferencija zapravo proizvod toga što je prošle godine bila velika zainteresovanost učesnika, kao i naša želja da nastavimo da radimo ovako nešto, da približavamo digitalno poslovanje i digitalizaciju poslovanja svima koji su zainteresovani. 

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2060
Povezane teme
konferencija digitalizacija informaciono tehnološki klaster it4business konferencija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.