• Pregleda: 6013

Održana generalna proba maturantskog plesa

Maturanti će u ponedeljak, 22. maja u 12 časova na gradskom trgu treću godinu zaredom zaplesati valcer. U manifestaciji će ove godine učestvovati oko 200 maturanata svih subotičkih srednjih škola.
Održana generalna proba maturantskog plesa

U fiskulturnoj sali Tehničke škole danas je održana generalna proba maturantskog plesa. Subotički maturanti će završetak srednjoškolskog obrazovanja obeležiti uz ples jednog od najlepših valcera Dmitrija Šostakoviča. Manifestaciju i ove godine organizuju Kancelarija za mlade, Muzička škola i Aktiv direktora srednjih škola.

- Pripreme se tekle nekoliko meseci, mi smo već u januaru krenuli sa komunikacijom sa srednjim školom  sa kojima imamo dobru saradnju, jer podržavaju ovaj program. Naša koreografkinja Maša Lukić je sa đacima radila od januara. Veoma smo zadovoljni odzivom, za treću godiinu je ovo jako dobro. Bilo nam je važno da se đaci dobrovoljno prijave i da na taj način obeleže kraj škole. Ples je način da mladi  na drugačiji način predstave kako se može obeležiti završetak školovanja - kaže Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Maturanti kažu da su uživali u probama za završni ples, te da su se odlučili da učestvuju u manifestaciji jer im je to poslednja prilika da nešto zajednički, kao srednjoškolci, organizuju.

- Naučili smo nešto novo, drago mi je zbog toga. Lepo sam se osećao jer je to aktivnost koju poslednji put radimo zajedno, kao srednjoškolci. Jako mi se dopada i valcer, malo smo ga modifikovali - kaže Aleksandar Lazarević, učenik Politehničke škole.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.