Komentara: 0
Pregleda: 1018

Održana akcija besplatnih pregleda u Opštoj bolnici

24.09.2018. u 18:03h
Izvor: TV Subotica
Održana akcija besplatnih pregleda u Opštoj bolnici

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane nastavljena je juče u Opštoj bolnici. U cilju rane dijagnostike, a u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, rađeni su fizikalni i laboratorijski pregledi. Ukupno je pregledano 225 pacijenata, 105 u internističkoj ambulanti, a 220 je uradilo tumor markere jajnika i prostate.

- Pregledima je bila obuhvaćena laboratorijska dijagnostika, prvenstveno tumor markera, odnosno tumor markera prostate kod muškaraca starijih od 40 godina i onih koji nisu obavili ovaj pregled u poslednja tri meseca. Rađeni su PSA tumor marker, zatim tumor markeri CA, opšti tumor markeri digestivnog trakta CA 135, a takođe je urađen i jedan pregled opšte laboratorije, odnosno kompletna krva slika. Što se tiče internističkih pregleda, koji su takođe bili obuhvaćeni ovom akcijom, rađeni su opšti fizikalni internistički i kardiološki pregledi, snimanje EGK i merenje krvog pritiska. Kod nas troje specijalista interne medicine rade jedan opšti fizikalni pregled - rekla je dr Gordana Krtinić, pomoćnica direktora za kvalitet u Opštoj bolnici Subotica.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1018

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

dr gordana krtinić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.