• Pregleda: 5452

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici Subotica

Nakon višemesečne pauze, akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarsvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 23. septembra, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade kardiološki fizikalni pregled, analizu krvne slike i tumor markere.
Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici Subotica

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave kardiološki fizikalni pregled, EKG, kao i da izmere krvni pritisak. Za ovaj pregled potrebno je da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Oni sugrađani koji budu želeli da obave analizu krvne slike i tumor markere (CEA, CA 125, PSA), treba da se jave u prostorije laboratorije Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Iz Opšte bolnice Subotica napominju da će se pregledi, kao i do sada, obavljati u periodu od 8 do 16 časova, te da se na preglede mogu javiti i oni sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Član53778 Odgovori
Sve pohvale za akciju, ali sam se razočarala zbog toga što sam čekala 1,5 sat i onda je doktor izašao da kaže da su imali samo 50 test markera i da za ostale nema. Bilo je 10,30h i ostalo je nas preko 40 u čekaonici. Zašto nisu u samom startu izašli, podelili brojeve ili rekli da se ne čeka jer je ograničen broj tumor markera?
Panter Odgovori
Svaka čast i pohvale za akciju ali zamerka jer mi mlađi koji radimo skoro svaki dan kod privatnika nismo stigli na red za markere jer su (nevređam nikoga penzioneri i stariji građani potrošili sve) došli ujutro rano zauzeli red i obavili TESTIRANJE. Moj predlog je ako može da se razdvoje pacijenti npr do šezdesetog godišta jedan dan a ostali drugi dan. Ako može da se ograniči pregled jednom godišnje a ne neko da ide svaki put kad je akcija.
C Odgovori
I sad mi treba da znamo uši su te ambulante i laboratorije?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.