Komentara: 112
Pregleda: 11232

Održana 35. sednica Gradskog veća

13.03.2013. u 13:48h
Izvor: RTV City
Održana 35. sednica Gradskog veća

Danas je održana je 35. sednica Gradskog veća na kojoj je pored tačaka koje su se odnosile na odluke o javnim preduzećima posebnu pažnju privuklo je protivljenje privatizaciji Radio Subotice kao i uvođenje interne revizije.

Nakon tačaka koje su se odnosile na promene odluka o osnivanju JP članovi Gradskog veća su Skupštini grada na usvajanje uputili predlog o protivljenju privatizaciji JP „Radio Subotica“.

Kao odgovor na preporuku Državne revizorske institucije, Gradska uprava će formirati nezavisnu organizacionu jedinicu za internu reviziju sa svrhom da doprinese unapređenju poslovanja organa grada. Ona neće funkcionisati u okviru Sekretarijata za finansije, već će odgovarati i biti direktno podređena gradonačelniku.

Modest Dulić, gradonačelnik Subotice, o angažovanju eksternog revizora
„Druga aktivnost koja ide u prilog našeg nastojanja da se budžet na pravi način, transparentno i javno troši jeste angažovanje eksternog revizora. Završni konsolidovani račun budžeta kontroliše državni revizor, a u specijalnim slučajevima može da se angažuje i eksterni revizor, te ćemo mi to i uraditi.“

Oto Buš, član GV zadužen za informisanje, o Radio Subotici
„Ovo nije priča od danas. Nažalost, traje već desetak godina. Kada je 2007. privremeno obustavljena privatizacija mislili smo da smo dobili bitku. Priča se ponovo otvara i ponovo se dovodi u pitanje postojanje Radio Subotice. Mi smo ubeđeni da ako ode u privatne ruke, teško da će opstati u ovoj formi, a nama je od opšteg interesa da Radio Subotica emituje programe na više jezika.“

Toni Bedalov, direktor JP Radio Subotica, o Radio Subotici
„Veoma je značajno za sve zaposlene u Radio Subotici da grad Subotica stoji iza svog javnog preduzeća i da se protivi privatizaciji jer ona po dosadašnjem iskustvu ništa dobro nije donela medijima u Vojvodini pa neće ni Radio Subotici. Time je ugroženo pravo građana da se svakodnevno informišu na zvaničnim jezicima sredine.“


Biraju se novi direktori Zoološkog vrta i Centra za socijalni rad

Kako prenosi SuMedija, Gradsko veće je danas utvrdilo predlog rešenja da se za direktora ustanove Zoološki vrt na Paliću imenuje mr Bogdan Laban, bivši direktor Elektrodistribucije Subotica, na mandat od četiri godine i predlog uputilo Skupštini na usvajanje.

Danas je Gradsko veće usvojilo rešenje i uputilo Skupštini predlog imenovanja mr Bogdana Labana za direktora ustanove Zoološki vrta na Paliću.

Skupština je još 27. decembra imenovala vršioca dužnosti ZOO vrta na Paliću, do imenovanja direktora te ustanove, čiji je Upravni odbor posle raspisivanja konkursa 21. februara, razmatrao 5. marta prispele prijave. UO je jednoglasno doneo odluku da predloži Gradskom veću i Skupštini Grada, da se za direktora ustanove ZOO vrt imenuje Bogdana Labana, magistra ekonomskih nauka, čija prispela molba ispunjava sve uslove konkursa.


Gradsko veće je danas usvojilo predlog odluke da se razreši dužnosti direktor Centra za socijalni rad Grada Subotice Milutin Blažić, diplomirani socijalni radnik, a usvojena je istovremeno i odluka da se za v.d. direktora centra za socijalni rad imenuje Dijana Prćić.

Gradsko veće je predlog odluke o razrešenju dužnosti direktora Centra za socijalni rad Milutina Blažića uputili Skupštini9 na razmatranje, kao i odluku o imenoivanju v.d. direktorke Dijane Prćić. Blažić je 26. februara, na lični zahtev, podneo molbu da se razreši dužnosti direktora Centra. Imenoivana Vesna Prćić će obavljati dužnost do imenovanja novog direktora, a najduže godinu dana, od dana imenovanja.

Izvor: RTV City
35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća 35. sednica Gradskog veća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 112
Pregleda: 11232
Povezane teme

gradsko veće

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.