• Pregleda: 5888

Održana 11. sednica Skupštine grada

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana 11. sednica Skupštine grada, na kojoj se raspravljalo o brojnim tačkama dnevnog reda, ali i onome što nije bilo zvanična tema zasedanja.
Održana 11. sednica Skupštine grada

Odbornici su diskutovali o Ostvarenju budžeta u proteklih pola godine i kako se moglo čuti, Grad Subotica je raspolagao sredstvima od 2.712.271.510 dinara što iznosi 42,71 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa 11.99 odsto više sredstava.

Po mišljenju odbornika opozicije to nije dobar pokazatelj i budžet do kraja godine neće biti onakav kakav je planiran.

- Izveštaj pokazuje ozbiljan problem sa prihodima i rashodima. Po svemu sudeći, na kraju godine imaćemo manjak od nekih 800 miliona dinara, odnosno za taj iznos neće biti realizovano ono što je planirano – istakao je Saša Vučinić, predsednik odborničke grupe DS-a. - Budžet bi trebalo da se planira realnije, da građani znaju šta zaista mogu da očekuju da bude urađeno.

Iz redova odbornika Pokreta za građansku Suboticu mogle su se čuti kritike da nije urađeno dovoljno da se privuče više sredstava iz republičke i pokrajinske kase.

- Sem rasta poreza na zarade ne vidimo da je i jedan drugi u porastu, što pokazuje da se grad ne ponaša domaćinski prema svojim prihodima – smatra Jene Maglai, predsednik Pokreta za građansku Suboticu.

Tačku na žučnu diskusiju stavio je gradonačelnik Bogdan Laban poručujući da će podneti ostavku ukoliko ostvarenje budžeta ne bude bar pet odsto bolje od prošlogodišnjeg.

- Oni koji žele moju smenu treba da skupe 23 potpisa odbornika, a ne samo sedam. Umesto toga oni objavljuju slike moje kuće i dvorišta, brinu o poreklu moje imovine iako imam 30 godina radnog staža i sve se može proveriti i služe se sličnim takvim stvarima – rekao je gradonačelnik Laban. - Po mom ličnom viđenju, malo je nekulturno što izlaze napolje, ali to je vid njihove političke borbe, smatraju da nisam dostojan da vodim grad. Što se tiče incidenta, pravosudni organi treba da utvrde svačiju odgovornost, ja sam se izvinio građanima Subotice i Srbije, svoju grešku sam skupo platio, a najviše je propatila moja porodica.

Za vreme njegovog izlaganja odbornici Pokreta za građansku Suboticu napustili su salu. A rasprava je, potom, otišla u potpuno drugom smeru, odnosno raspravi o incidentu od pre mesec dana.

Za smenu gradonačelnika stiglo je samo sedam potpisa, a inicijativu, sem dela odbornika Pokreta za građansku Suboticu, nije potpisao niko iz redova opozicije. Odbornik Robert Šebek poručio je Maglaiju da ostale opozicione odbornike niko nije kontaktirao da se skupljaju potpisi.

Na red je potom došla i Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za blok 144 severno od Segedinskog puta i istočno od ulice Partizanskih baza (bivši kompleks kasarne „Kosta Nađ“). Prema regulacionom planu na tom zemljištu gradiće se stambeni objekti i drugi komercijalni prostori. Mogle su se čuti primedbe što se ne gradi studentski kampus ili što se komercijalni deo ne naslanja na „Shopi“.

Za direktorku JKP „Suboticagas“ imenovana je Ildiko Zedi, na šta su se mogle čuti zamerke opozicije vezane za kupovinu novog službenog vozila za njene potrebe, za JP „Palić – Ludaš“ Marta Dobo, za direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje imenovan je Predrag Radivojević a za JP „Vodovod i kanalizacija“ Đerđ Šugar.

Skupština je sa jedne strane odlučila o raspodeli dobiti JP „Čistoća i zelenilo“, „Dimničar“, „Pogrebno“, „Subotička toplana“,  „Subotičke pijace“, „Palić Ludaš“, „Subotica trans“, „Park Palić“, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, a sa druge strane, donela je i Odluku o pokriću dela gubitka iz ranijih godina JKP „Stadion“, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o delimičnom pokriću neto gubitka JKP „Vodovod i kanalizacija“ po godišnjem finansijskom izveštaju za 2014. godinu

Izvor: Subotica.com

povezane teme

49
DeX Odgovori
E tako se biraju direktori nema veze što su svi u SNSu ,što su rodbina jer imaj "kvaliteta" pre svega....jadna li si Subotico ko te vodi i ko te vodio...
dule
Zedi, Šugar i Dobo su baš SNS-ovi kandidati.
DeX
Pa druže nekako se mora vratiti ta nesebična podrška SVMa SNSu
ivona Odgovori
Nema vise opozicije osim Maglaija, ovi ostali su se prodali za odredjene benefite u gradu i par radnih mesta!!!!!!!!!!!
Psiholoskinja
Prodao bi se i Maglai samo da moze :)
Овца за шишање
Неки се јављају искључиво да бране Лабана - они су се продали за ситно радно место, сендвич... без обзира што све то урушава будућност и њихове деце. Нпр. ПСИХОЛОШКИЊА, СЕЈО...
Stric
Ahahahahahah :)

Izvini, ko je doveo SNS na vlast 2013?
Maglai !

Ko je bio gradonačelnik zahvaljujući SNS-u?
Maglai !

Bez potcenjivanja zdravog razuma i pamćenja građana Subotice, moliću lepo !
kec
@ IVONA . Dadoh Vam minus ! Ne zato sto niste u pravu ! Pa jasno je da se sirotinja 'bavi politikom' zbog dolaska na platni spisak i nekih beneficija . A kad dodju , pocne kraduckanje , ( na sve moguce nacine ) potom napredovanje . Sve dok ne zazive stvarni konkursi , bice tako . Nego problem je sto u opoziciju pristize , skoro redovno - porazena pozicija . Isto bi bilo da momentalno postanu pozicija .
ENIGMA
E,,, JAKE MI MAGLAJEVSKE OPOZICIJE, bas je magla.
pista
Pa Maglai ne mora da se proda posto ima svoj posao i zanat pa verovatno pristojno zaradjuje. E da... i niko nije demantovao coveka za 13. platu u javnim preduzecima. Gledao sam prenos: kad je Maglai postavio pitanje 13 plate u SU jav. pred. u sali je nastao tajac.....Ako je istina onda na 13 platu moze racunati i tehn. dikrektorica u JKP Parking, koja je u vrlo bliskom srodstvu sa gradonacelnikom. A kao nema rodbinskih veza, ha... Baki
yes Odgovori
A ostavka ništa? Sramota.
Psiholoskinja
Molim? Zasto da da ostavku? Jesi li slusao sednicu? Pa vecina javnih preduzeca je ostvarila DOBIT koji ce zavrsiti u budzetu grada za nas, gradjane... ko je od prethodnika ostvario ovaj rezultat? Niko ni na nuli nije bio, rokali su minuse kao da se o igri radi a ne o novcu nas svih!
Politikolog Odgovori
Pitanje upućeno svim botovima: ako smatrate da ispad kakav je imao gradonačenik nije dovoljan za njegovu smenu, da li biste branili i gradonačelnika iz neke druge stranke da je uradio isto? UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
Sejo Kolasinac
Dokle god Labanovi direktori imaju godisnju dobit 300 miliona dinara, u istim uslovima i sa istim cenama usluga kao i oni pre njih, a koji nisu bili ni blizu ovakvom rezultatu, smatram da i dalje treba gradonacelnik da bude Bogdan Laban. A ti nastavi da glumis Katona!
Flavio
Šta bi bilo kad bi bilo... Rezultati gradonačelnika govore da je i sama ideja o smeni van svake pameti.
Politikolog
@SEJO KOLASINAC: Moje pitanje je bilo upućeno botovima, ti si se javio, dakle, priznaješ da si bot. Druga stvar, nisi odgovorio na moje konkretno pitanje, pročitaj ga još jednom. Treća stvar, slažemo se oko pojma "Labanovi direktori" - i ja mislim da ih je lično on postavio a ne da je bilo konkursa, kao u normalnim razvijenim zemljama... a ti nastavi da glumiš da nisi bot! UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
Politikolog
@FLAVIO: Ako nisi bot, zašto odgovaraš na moje pitanje koje je upućeno samo botovima? Zaključujem, dakle, da si ipak bot. :-) Pored toga, molim te za konkretan odgovor na moje konkretno pitanje. UOSTALOM, SMATRAM DA LABANA TREBA SMENITI!
kec
@ POLITIKOLOG (233868) . Mogu ja , mogu ja ! Ja ne bih prstom mrdnuo za - tudjeg ! Samo za MOG , koji mi da 50 i vise hiljada ( nije neko bogatstvo ) , al' bar mogu doci kad hocu na ''radno'' mesto , pa izaci -kad hocu ! Hvalim ga , tapsem mu i klimam glavom i kad spava . Kad je za govornicom , stavim palac pod bradu a kaziprst i srednji prst preko obraza . Jedino je pitanje KOJEG ( mislim levog ili desnog ) i NE TREPCEM ! A kad izgubi izbore , potpisem za poziciju - pa Jovo nanovo ! Ono ''BOT'' ne znam sta znaci . Valjda motka ili stap ? Zna on KAKI SAM JA ( a i ja kaki je on ) - ali mu tribam sto bi kazo moj Stipan -komsija .Jos kaze - to se zove koalicija . A Kartaginu ... ?
kojot
Чији си ти бот кад сматраш тако нешто? Или си можда донедавноскутипод скутима тог Лабана по којем сад пљујеш? То само говори о твом карактеру ништа друго.
Sejo Kolasinac
Ako je jedino sto imas da kazes na argument o 300 miliona profita da sam ja bot, to govori samo o tome koliko si frustriran licnoscu Bogdana Labana i koliko ne postujes misljenja ljudi koji smatraju njega pravim izborom.
Овца за шишање Odgovori
Деведесетих,
кад је Слоба био,
малолетни дечак
подржао рат.
У данашње време,
Арапин му мио,
Шваба му је брат.

Без и дана стажа
и практичног знања,
државу нам води
без икаквог срама.
Србин му захвалан,
живи у ''слободи'',
бољитка ни грама.

Стање овакво
докле ће да траје,
када ће вођа
коначно да падне?
Јер после ће Србин
вечно да се каје,
предстоје му годинице гладне.
ffilozoff Odgovori
Namece se pitanje-Da li je stvarno Laban zaposlio rodjaka?
Sejo Kolasinac
Kako stoje stvari, mozda mu i ti postanes rodjak!
Uobrazena
Mora da je rođak po bratu Adamu i sestri Evi.
Pajo
Neznam ali sa SNjS mitinga u Hali sportova jeste!
Амброзије
Поред многих радних места у ЕД, гркљаночупач је у Општу болницу Суботица довео др.Слободана Пушкара из Н.Сада, а Пушкар доведе возача из Н.Сада који сво своје знање носи у ,,оловци'' Док Холидеја, па доведе и каве куварицу из Н.Сада, јер се плаши да ће га неко отровати у Суботици (шта ко ради томе се и нада), па доведе Лабановог кума из Н.Сада Петковића као стручњака за финансије(сектор крадуцкање), па доведе и мужа каве куварице из Н.Сада, који је постављен на радно место сателитске антене која упија све шта се дешава у медицинском сектору по спратовина па их прослеђује Пушкару, па доведе и машинског инжењера из Н.Сада, који званично није шеф али нико у техничкој служби без његовог знања не сме ни у тоалет отићи. Није га довео али је на платном списку Опште болнице у Суботици и извесни адвокат из Н.Сада масних примања за никакав рад. Ето тако Лабан учвршћује гласачку машину за СНС. Нормални људи морају у Беч да се тамо бече за комад хлеба.
Storm
E moj Ambrozije. Izgleda da si mnogo inhalirao ambrozije pa lupetas. Osnivac Opste bolnice je Autonomna Pokrajna Vojvodina.
A sto se tice dr.Puskara isti smeta samo onima koji su se ucaurili u Bolnici....
Амброзије
@STORM
Тако размишља коруптивно и расипнички усмерен мозак у траговима. Какве везе има ко је оснивач? Ако се завлачи рука пензионерима и радницима у џеп за оздрављење буџета, чиме се правда финансирање(путни трошак, дневнице, прековремени часови, стимулација, рабаћење службеног бозила у приватне сврхе...) толиког броја радника из Новог Сада? Бољи и способнији суботички кадрови се потискују, а гласачка неписмена СНС машинерија се устоличава. То што се ради су вредности Дивљег запада.
Jovana Odgovori
Kako to da je opoziciji promakla informacija o dobiti JP!? Uzaludni su pokušaji da se kvalitet rada ove vlasti unizi jer rezultati sve govore.
Mili moji
To je još jedan dokaz da se opozicija bavi isključivo sporednim stvarima i da nije dostojna za bilo kakvu ozbiljnu raspravu!
pećinski čovek Odgovori
Bože koji ljigavci i snobovi od ljudi, dali je moguće da i pozicija i opozicija ćuti o incidentu koji je napravio laban, dali neko razmišlja kako bi mu bilo da se nalazio u koži profesora Polovine.
Za "prepametnog gospodina" bakića da Polovina nije profesor nego samo asistent, vidi se da pojima nemate koje škole treba da završi asistent, nikada veću glupost do sada nisam čuo.
psiholoskinja
Ja nepismenijeg coveka od tebe dugo nisam videla. Valjalo bi prvo poraditi na sebi i svom razvoju pa tek onda komentarisati druge.
Сатан Панонски Odgovori
Мислим са смо на данашњој скупштини присуствовали једном тужном опозиционом перформансу чији су протагонисти у маниру агресивних јуришника као препадни вод са својим предлогом доживели још један политички фијаско и потврдили трајну политичку хендикепираност.О остатку опозиције не бих да трошим речи јер у свим друштвима паравојска има са специфичну улогу а понекад је прати епитет тупог оруђа.
Pajo Odgovori
Vidim zapusene slivnike! Vidim unistene saobracajne znakove!Vidim rupe na Asvaltu! Vim zakrpljene rupe na asvaltu ali uzrok rupe nevidim da je odklonjen! Vidim ilegalnu secu sume! Vidim divlje deponije!Vidim sve veci broj praznih kuca! Vidim sve goru finansisku situaciju komsija i poznanika! Vidim sve veci strah ljudi zbog grejanja! Vidim sve vecu ko sam sta sam od strane politicarcica koji za par godina ce pluvati po SNjSu!Vidim sve vecu aroganciju istih prema sugradjanima! Vidim sve veci broj sugradjana po kontenjerima! Dali vidim dobro??????
Himzo Odgovori
Hrvati cute jer bože moj nećemo čovika vriđati a šte bude ispod žita biće e pa neće tako ići.
Суботичанин Odgovori
Богдан Лабан није мој градоначелник!
NEKO IZ MASE Odgovori
@ AMBROZIJE ......pa dovede rodjenog ujaka za clana Upravnog odbora Bolnice....
kec Odgovori
@
PSIHOLOG~ ženskog pola ( 233894). Uočio sam Vas , pre svega po rodno senzitivnom jeziku. Ne smatram to negativnim , vrlo verovatno i nije . Potom po komentarima . Većina od nas ima svoj stav , mišljenje , ugao gledanja . Vaš stav , možda grešim ~ zrači vrlo podanički . Zar Vam je to toliko potrebno ? Nije za očekivati s obzirom na pseudonim koji asocira , a možda i označava profesiju . Svako dobro .
earthworker Odgovori
u pravu je laban kad se poziva na svoj radni staz i sta je sve stekao jer samo dok je bio na carini mogao je da obezbedi i unuke. no sto se tice ostavke i daljeg gradonacelnikovanja to je vec druga prica. majstore kako ti nemas problem sa tim kad si sa najobicnije lokalne funkcije morao posle da se izvinjavas celoj srbiji? moral i etika nista a?
Cicvu Derpe Odgovori
Dobit od JP ce se namenski potrositi na kupovinu novih vozila! hahahaha
Coa Odgovori
Gubi se suština a to je da se vodi računa o novcu građana u većini javnih preduzeća. Jer broj korisnika je približno isti kao i pre par godina samo je dobit bitno uvećana, odnosno iz gubitaškog prešla u likvidno stanje. Toliko o svemu što je gore napisano. Podrška gradskoj upravi.
earthworker
to je samo zato jer su gojkovi prestali da toce gorivo u privatna vozila na racun javnih preduzeca. ;-)
Sejo Kolasinac
Pa nisu putovali na Mars spejssatlom pa su potrosili vise od 300 miliona na gorivo! Ima tu nekih zgrada novih po gradu... Mozda su tu zakopane nase pare!
magacioner Odgovori
https://www.subotica.com/vesti/potrebno-oko-3.000-besplatnih-obroka-dnevno-za-socijalno-ugrozene-gradjane-id30074.html I ovo je Labanov uspeh. Zamislite šta bi bilo da mesečno ne odlaze po desetina porodica iz Subotice.
B Odgovori
Paraziti...
kec Odgovori
КОЈОТ . 233933 . Dadoh Vam plus , ali ne zbog procene mog kataktera ( ja procenjivati Vas obraz neću)~ nego iz meni znanih razloga . Da Vam kažem ( bliže bi bilo da Vi rečem ) , nikad o bilo kome sa prezimenom Laban loše misliti ne mogu . Bože sačuvaj da bih ga "pljuvao". To ne znači da čovek ne treba da da ostavku . Ne naravno zbog mene . Meni bi manje smetalo , nego što bi koristilo gospodinu Labanu . Verujem da je vrlo svestan toga . Što će mu to ! Imao bi mirniji život , da može iskoristi ovu priliku ! E , sad ko bi umesto njega ? Da licitiramo ? Sem što je svako zamenljiv ,da ne bude od zla gore !! Znaju to još poneki . Javljam se zbog poštenja pojedinih gradonačelnika i ko je bot . Ne prejudiciram . Podsećam na reči Ptedsednika . " Nemam pojma " ~ za rok izbora u Beogradu . Pa sad sledi suština " Ja da brinem pored ovoliko velikih briga , ko će biti gradonačelnik a ko zamenik pa da KRADU KO ŠTO SU I KRALI ". Čiji je on bot ? Laku noć Srbijo !
Srbin Odgovori
Gospodo draga,čitam ovde razne komentare,što je svačije pravo,da iznese svoj stav,ali,ne mogu čudom da se načudim,kao svi su demokrat,a u stvari su velike komunjare u duši,a evo i zašto,neka svako pročita svoj komentar,ali sve i jedan je po sistemu,ako ne misliš kao ja ti si,neznam iz SNS-a,ti si bot i sl gluposti.Gospodo,to je relikt prošlosti,to je relikt komunizma,da svi misle isto,izbori su bili,svako je mogao glasati po svojoj volji,a što se tiče zaposljavanja,pa od 5.10.2000 god,opšta poplava stranačkog zaposljavanja je nastala po partiskoj liniji.Pa izvinite,šta to po pojedincima treba da znači,demokrate se pozapošljavale,a druge ko šiša,ko pre đevojci njegova je,pa idruge partije imaju svoje aktiviste i članove!
Manja Odgovori
Nista novo
Dado Odgovori
Dostojan si da dizes rampu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.