Pregleda: 15632
Foto

Održan treći protest "1 od 5 miliona"

22.02.2019. u 20:35h
Izvor: Subotica.com
U Subotici je održan treći po redu protest "1 do 5 miliona". Na skupu koji je prethodio šetnji ulicama Subotice govorili su Goran Šušljik, glumac i producent, Petar Mitrić, filmski radnik i muzičar iz Subotice i Arpad Černik, glumac subotičkog Narodnog pozorišta. Kao i prethodna dva, protest je protekao bez incidenata.
Održan treći protest "1 od 5 miliona"

Poštovani posetioci, unapred vam se izvinjavamo što ovde nećete pročitati kompletan izveštaj sa protesta. Razlog za najkraći mogući izveštaj je veliki pritisak kojem smo izloženi proteklih nekoliko nedelja, od onih koji zameraju što pratimo protest, od onih koji koji tvrde da izveštavamo na pogrešan način pa sve do onih koji sugerišu da smo "sluge režima".

Bez obzira što smo najavili oba protesta, izvestili detaljno uz pregršt fotografija i video zapisa, najdetaljnije od svih medija u gradu, do nas su kroz razne kanale stizale neprijatne poruke sa "obe strane". Da ne bude zabune, ti komentari i obraćanja su dolazili isključivo iz javnosti - niko nam se do sada nije formalno obratio, ispred nekog udruženja ili političke organizacije.

Sa druge strane, kroz javne komentare jedna grupa korisnika je omalovažavala osobe koje su se odazvale protestima, nazivajući ih pogrdnim imenima, drugi su uzvraćali na isti ili sličan način svima koji misle drugačije ili su se odlučili da ostanu uzdržani. Koliko god da smo se trudili da diskusiju usmerimo u pravilnom smeru neobjavljivanjem komentara, takvi „okršaji“ su nastavljeni, u nekoj, uslovno rečeno, prihvatljivijoj formi.

Održan treći protest "1 od 5 miliona"

Želimo da budemo jasni i nedvosmisleni da kao portal podržavamo svaki demokratski protest i mirne građanske inicijative. Kao i do sada pratićemo sve ono što je važno za ovaj grad, kao što smo smatrali da je i ovaj protestni skup. Imamo tu obavezu kao internet medij koji ima veliki kredibilitet kod svojih posetilaca i koji je svoj brend izgradio na motou "brzo, precizno, objektivno i tačno".

Ovo je naš poslednji novinarski izveštaj sa protesta na ovu temu. Ne želimo da resursi portala i društvenih mreža budu zloupotrebljavani, a pogotovo da budemo mesto gde će se posetioci portala međusobno vređati.

Komentare na sajtu na ovo obraćanje nećemo dozvoliti. Vreme koje bi proveli u čitanju obračuna neistomišljenika preusmerićemo na neke korisnije stvari, što preporučujemo i vama. Proteste ćemo nastaviti pratiti kroz najave i foto reportaže.

Hvala na razumevanju. U nastavku su fotografije sa večerašnjeg protesta.

Izvor: Subotica.com
Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona" Treći protest "#1od5miliona"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Pregleda: 15632
Povezane teme

protest

protest građana

protestna šetnja

#1od5miliona

Komentarisanje ove vesti nije moguće.