Komentara: 3
Pregleda: 2037
Foto

Održan sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice"

02.08.2022. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće organizovana je fokus grupa u okviru koje se razgovaralo o bezbednosti građana sa akcentom na poziciju žena i devojčica. Događaj, kom su prisustvovali predstavnici gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost, predstavnici službi koje se bave ovom tematikom, te predstavnici nevladinih organizacija, organizovao je Fond socijalne i demokratske inicijative, a u okviru projekta pod nazivom "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice".
Održan sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice"

Nakon Pirota, sastanak je upriličen i u našem gradu, a iz Fonda socijalne i demokratske inicijative navode da će ovakav događaj biti organizovan i u Šapcu. 

Tema bezbednosti u lokalnim zajednicama, sa akcentom na ličnu bezbednost je izuzetno važna. Tu smo da bismo čuli mišljenja predstavnika lokalne samouprave, raznih službi, ali i nevladinih organizacija o ovoj temi. Subotica je vrlo zanimljiva, jer kao pogranični grad suočava se i sa onim izazovima za bezbednost sa kojima se ne suočavaju gradovi i opštine u centralnim delovima - objašnjava Nataša Milojević, predsednica Fonda socijalne i demokratske inicijative.

Održan sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice"Cilj ovakvih sastanaka je da se čuju mišljenja iz različitih sredina, na osnovu kojih će biti date preporuke za izradu trećeg Nacionalnog akcionog plana za primenu rezolucije Saveta bezbednosti 1325 čije ime je "Žene, mir, bezbednost".

Ova Rezolucija doneta je pre 22 godine, jer je uočeno da su najveće žrtve svih sukoba civili, pa je postojala potreba da se donese dokument koji će da definiše ulogu žena i uopšte koncept bezbednosti. Ovaj dokument predviđa bogatiji koncept bezbednosti. Dakle, za razliku od starog koncepta koji se ticao granica, oružja, sporazuma, vojske i policije, ovaj novi koncept podrazumeva i učešće žena. Žene su i dalje izvan pregovora i dogovora o bezbednosti - zaključila je Zorica Mršević, profesorka na Fakultetu za evropske pravno-političke studije.

Izvor: Subotica.com
Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice" Sastanak na temu "Ljudska bezbednost - koncept održive zajednice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2037
Povezane teme

bezbednost subotica

rodna ravnopravnost

plava sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.