Komentara: 2
Pregleda: 2574

Održan sastanak Mreže za podršku žrtvama i prevenciju trgovine ljudima

02.10.2014. u 17:59h
Izvor: RTV City
Sastanak Mreže za podršku žrtvama i prevenciju trgovine ljudima u Subotici, na kome se razgovaralo o adekvatnim odgovorima na alarmantno uvećanje broja migranata u Srbiji, održan je danas u Hotelu President na Paliću.
Održan sastanak Mreže za podršku žrtvama i prevenciju trgovine ljudima

Ovo je nastavak projekta koji sprovodi NVO Atina i Centar za zaštitu tražioca azila, pod nazivom „Otvaranje dijaloga u lokalnim zajednicama između migranata i građana o međusobnoj toleranciji i nenasilju“ . Realizuje se u okviru Programa jačanja civilnog društva, uz podršku Evropske unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Okupljeni stručnjaci iz različitih institutica i organizacija koji su prepoznati kao značajni partneri u ovom projektu, govorili su o tome šta bi lokalna vlast i građani Subotice mogli da preduzmu kako bi omogućili uspešno i bezbedno prihvatanje migranata u azilnim centrima u Srbiji.

Predstavljeni su i podaci istraživanja rađenih u pet gradova, a odnose se na odgovore lokalnih struktura na migracione fenomene. Urađena je i studija slučaja sa migrantima, a prikazan je i dokumentarni film „Put ka gore“, koji govori o o fenomenu migracija iz Azije i Afrike koji je sve je prisutniji u srpskom društvu.

Fokus sastanka je na izloženosti migranata riziku od različitih vidova nasilja i trgovine ljudima.

Sastanku su, pored nosilaca projekta prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Crvenog krsta, obrazovnih institucija, Kancelarije za mlade, Udruženja Stav +, lokalnih organizacija civilnog društva i Centra za socijalni rad koji ima ulogu koordinatora u slučajevima sa migrantima.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2574
Povezane teme

krijumčarenje ljudi

trgovina ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.