Komentara: 0
Pregleda: 3858

Održan sajam zapošljavanja za invalide

30.03.2011. u 17:06h
Izvor: RTV Yueco
Održan sajam zapošljavanja za invalide

Na mini sajmu zapošljavanja invalidima iz Subotice i okoline ponuđeno je 85 radnih mesta u sedam institucija i kompanija. Sajam je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, a sva ponuđena radna mesta biće otvorena kroz javne radove. Današnji sajam bio je četvrti u nizu mini sajam zapošljavanja, a prvi koji je isključivo bio namenjen invalidima.

Milorad Kujundžić iz Novog Žednika radio je preko 20 godina u Kompaniji Fidelinka. Pre dve godine, stradao je na poslu i od tada ima prvi stepen invalidnosti Njemu su danas ponuđena radna mesta administrativnog radnika na info pultu, pomoćnog radnika, baštovana, zaštitara i slični poslovi.

Sedam poslodavaca tražilo je radnike koji će biti angažovani na javnim radovima, a koji su jedna od mera aktivne politike zapošljavanja. Iako neće učestvovati u javnim radovima, Čikoš grupa koja zapošljava preko dvadeset osoba sa invaliditetom i na ovom sajmu je iskazala potrebu za novom radnom snagom.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se oko 300 lica sa invaliditetom, a na današnji sajam su bili pozvani samo oni koji mogu da učestvuju u programu javnih radova – oko 120 lica, od čega će njih 85 dobiti posao na određeno vreme uz plaćenje sve poreze i doprinose.

Ovaj sajam je bio četvrti po redu mini sajam u 2011. koji je organizovala subotička Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, a prvi koji je bio namenjen osobama sa invaliditetom.


video prilog: RTV City
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3858
Povezane teme

sajam zapošljavanja za invalide

Zlatko Panić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.