• Pregleda: 3553

Održan prvi Vinski maraton

Igor Stanojević iz Beograda pobednik je glavne trke prvog Vinskog maratona, koje je juče održan na Paliću. On je stazu dugu 21 kilometar, koja vodi kroz vinograde i vinarije, istrčao za 1 sat 21 minut 50 sekundi.
Održan prvi Vinski maraton

Iako održana po prvi put, ova neuobičajena sportsko-zabavna manifestacija okupila je više od hiljadu učesnika i veliki broj znatiželjnih posetilaca.

Vinski maraton otvorio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ističući da ovaj događaj ima potencijal da postane tradicionalni.

- Sada probijamo led, preuzeli smo iskustvo drugih zemalja koje imaju mnogo veću tradiciju u organizaciji ovakvih maratona, pre svega mislim na Vinski maraton u Bordou i verujem da će naredne godine festival biti znatno brojniji – izjavio je ministar Ljajić. - Ovo najbolji način za brendiranje Palića i Subotice kao turističke destinacije, ali i istovremeno za brendiranje Srbije kao važne destinacije sa stanovišta ovog vida turizma. Ovo je manifestacija koja se prvi put održava i to je svojevrsni kuriozitet, imajući u vidu da imamo devet registrovanih vinskih puteva i još osam vinskih oaza. Siguran sam da ona ima potencijal da bude među sedam do osam najvažnijih, najbrojnijih i najposećenijih u Srbiji.

U polumaratonu je učestvovalo oko 300 trkača, dok je u Trku uživanja, od šest kilometara, istrčalo od 600 učesnika svih generacija. Sa degustacionim čašama u rukama, na okrepnim stanicama njih je čekalo osveženje – vino iz okolnih vinarija „Tonković“, „Zvonko Bogdan“, „Vinski dvor“, „Maurer“ i „Petra“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
n. Odgovori
Zivim na Palicu u blizini jezera. Nisam bila u parku ali sam slusala muziku koja se cuje do moje kuce..Ne znam ko je svirao i pevao ali prvi put sam uzivala i osecala se svetski .zasto ovako ne moze i za 1. Maj ?
nikola Odgovori
Super stvar, po celom svetu se odrzavaju slicne manifenstacije.
Nedim Odgovori
ali nije bio jeftin jer morao si platiti od 1450 din pa do2500 sve zavisi da li ćeš večerati odnosno ručati.očekivalo se oko 5000ljudi kako pišu subotičke ali znatno manje je bilo učesnika,put ,smeštaj hrana.....
Realan Odgovori
E, od ovoga baš zavisi život. Zamajavanje do koske. Hleba i igara, bez hleba.
maratonac Odgovori
Da su srpski političari ( koje ovde predstavljaju Rasim Ljajić, Nenad Ivanišević, Nebojša Daraboš ) otuđeni od naroda najbolji je dokaz ova manifestacija jer se jasno vidi da nikome od njih nije ni palo na pamet da obuku trenerke i tenisice i da se priključe narodu u ovoj trci !
To je nepobitan dokaz da srpski političari žive u nekom drugom svetu, svome sopstvenome u kome su oni nedodirljivi nadljudi, koji nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa realnim svetom u kome žive obični građani, pa je jasno zašto ne mogu da razumeju teškoće običnog sveta već odluke donose tako da sebi ugode život a ne narodu !
Tako da dok je narod trčao u znoju svome ovi kvazi političari su sigurno mastili brke u Maloj Gostioni, zar ne ?
Superhik Odgovori
Dobro je, svi su stigli živi i zdravi na cilj, niko nije pao sa nadvožnjaka.
razocaran Odgovori
sve je bilo super , staza, cak i cene ulaznica (casa), degustacije ali smo neugodno iznenadjeni kada smo kod druge pauze ALEKSANDAR pokusali u toalet gospodja na recepciji je rekla da NEMAJU TOALET. mozda sitnica ali svakvo neposlovno odnosno losa reklama. napominjem da je posluzenje kod njih bilo vise nego korektno
earthworker Odgovori
hehehe... nenad, nebojsa i rasim se maskirali u lopove.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.