Komentara: 8
Pregleda: 4633
Foto

Održan prvi Vinski maraton

24.09.2017. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Igor Stanojević iz Beograda pobednik je glavne trke prvog Vinskog maratona, koje je juče održan na Paliću. On je stazu dugu 21 kilometar, koja vodi kroz vinograde i vinarije, istrčao za 1 sat 21 minut 50 sekundi.
Održan prvi Vinski maraton

Iako održana po prvi put, ova neuobičajena sportsko-zabavna manifestacija okupila je više od hiljadu učesnika i veliki broj znatiželjnih posetilaca.

Vinski maraton otvorio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ističući da ovaj događaj ima potencijal da postane tradicionalni.

- Sada probijamo led, preuzeli smo iskustvo drugih zemalja koje imaju mnogo veću tradiciju u organizaciji ovakvih maratona, pre svega mislim na Vinski maraton u Bordou i verujem da će naredne godine festival biti znatno brojniji – izjavio je ministar Ljajić. - Ovo najbolji način za brendiranje Palića i Subotice kao turističke destinacije, ali i istovremeno za brendiranje Srbije kao važne destinacije sa stanovišta ovog vida turizma. Ovo je manifestacija koja se prvi put održava i to je svojevrsni kuriozitet, imajući u vidu da imamo devet registrovanih vinskih puteva i još osam vinskih oaza. Siguran sam da ona ima potencijal da bude među sedam do osam najvažnijih, najbrojnijih i najposećenijih u Srbiji.

Održan prvi Vinski maraton

Održan prvi Vinski maraton

U polumaratonu je učestvovalo oko 300 trkača, dok je u Trku uživanja, od šest kilometara, istrčalo od 600 učesnika svih generacija. Sa degustacionim čašama u rukama, na okrepnim stanicama njih je čekalo osveženje – vino iz okolnih vinarija „Tonković“, „Zvonko Bogdan“, „Vinski dvor“, „Maurer“ i „Petra“.

Održan prvi Vinski maraton

Izvor: Subotica.com
Vinski maraton Vinski maraton Vinski maraton Vinski maraton Vinski maraton Vinski maraton Vinski maraton Vinski maraton
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4633
Povezane teme

vinski maraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.